Quantcast
Βούρδας: Σε ισχύ το μπλόκο στην αύξηση διοδίων - Η επόμενη Βουλή θα κρίνει αν θα διατηρηθεί - enikonomia.gr
share

Βούρδας: Σε ισχύ το μπλόκο στην αύξηση διοδίων – Η επόμενη Βουλή θα κρίνει αν θα διατηρηθεί

δημοσιεύτηκε:

Σε ισχύ τίθεται το μπλόκο στην τιμή της αύξησης των διοδίων της Αττικής Οδού όπως είπε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών Θάνος Βούρδας διευκρινίζοντας ωστόσο ότι, η επόμενη Βουλή θα κληθεί να το επικυρώσει ή όχι.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο” , o κ. Βούρδας είπε ότι, η κίνηση της Πολιτείας για τα διόδια της Αττικής Οδού ήταν επιβεβλημένη. Μετά την μονομερή κίνηση της εταιρείας για αυξήσεις από 1η Ιουλίου και 1η Ιανουαρίου, ζητήθηκε υπηρεσιακώς από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου να ανακληθούν, κάτι που δεν έγινε. Έτσι, με πρωτοβουλία του υπουργού Υποδομών & Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη έγινε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση της Αττικής Οδού η οποία ακολούθησε, ο κ. Βούρδας σημείωσε ότι η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δεν ακυρώνεται, μόνη διαδικασία είναι η κατάθεση 40 ημέρες μετά και η ψήφιση από την Βουλή, αλλά η όποια απόφαση δεν αναιρεί την εφαρμογή όλο το προηγούμενο διάστημα.

Η μονομερής αυτή κίνηση της Αττικής Οδού, κατά τον ίδιο, προβληματίζει και γιατί έρχεται την ώρα που ήταν σε εξέλιξη ο έλεγχος των οικονομικών στοιχείων για το πότε ολοκληρώνεται η παραχώρηση (οπότε το έργο θα περάσει στο Δημόσιο), όσο και η διαπραγμάτευση για μείωση διοδίων και για κατάθεση σχετικών μελετών επέκτασης προς Ραφήνα και Λαύριο και τις πληγείσες περιοχές στο Μάτι, μελέτες που η εταιρεία έχει πει ότι έχει ολοκληρώσει, αλλά δεν παρέδωσε ποτέ, όπως τόνισε ο ίδιος.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.