Quantcast
Βαρουφάκης: Πρώτη η ΝΔ γιατί ο λαός θα τιμωρήσει τον Τσίπρα που πέρασε δύο μνημόνια - enikonomia.gr
share

Βαρουφάκης: Πρώτη η ΝΔ γιατί ο λαός θα τιμωρήσει τον Τσίπρα που πέρασε δύο μνημόνια

δημοσιεύτηκε:

«Ακόμα κι αν όλοι μας στοΜέΡΑ25ψηφίζαμε ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία θα βγει πρώτο κόμμα επειδή ο λαός τιμωρεί κάθε πρωθυπουργό που πέρασε μνημόνια -πόσο μάλιστα κάποιον που πέρασε δύο μνημόνια, ένα το καλοκαίρι του 2015 κι ένα το καλοκαίρι του 2018», τόνισε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 και πρώην ΥΠΟΙΚ Γιάνης Βαρουφάκης, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο κ. Βαρουφάκης υποστήριξε ότι ο μόνος τρόπος να χάσει την αυτοδυναμία η Νέα Δημοκρατία, είναι να μπει το ΜέΡΑ25 στη Βουλή: «Ακόμα κι αν όλοι μας στο ΜέΡΑ25 ψηφίζαμε ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία θα βγει πρώτο κόμμα επειδή ο λαός τιμωρεί κάθε Πρωθυπουργό που πέρασε μνημόνια (πόσο μάλιστα κάποιον που πέρασε δύο μνημόνια, ένα το καλοκαίρι του 2015 κι ένα το καλοκαίρι του 2018). Δεύτερον, ο μόνος τρόπος να χάσει την αυτοδυναμία η Νέα Δημοκρατία είναι να μπει το ΜέΡΑ25 στη Βουλή. Τρίτον, τι θα λένε στους υπουργούς του κ. Μητσοτάκη, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας από τα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης; «Δώστε πίσω το ΕΚΑΣ, τα τραίνα, τα αεροδρόμια, τα πλεονάσματα;». «Μα εσείς τα πήρατε», θα τους απαντούν εύλογα.

Είναι λοιπόν προφανές, όσο και να στενοχωρεί τον κ. Τσίπρα, ότι η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ο ορισμός της χαμένης ψήφου. Η ψήφος στην Νέα Δημοκρατία και το ΚΙΝΑΛ ενισχύει την στυγνή ολιγαρχία. Η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ είναι άνευ αντικειμένου. Μόνο η ψήφος στο ΜέΡΑ25 και στο ΚΚΕ είναι ψήφος αντίστασης στο 4ο Μνημόνιο. Και από τα δύο αυτά κόμματα, μόνο το ΜέΡΑ25, το μόνο πανευρωπαϊκό κόμμα, θα αντιστέκεται όχι μόνο λέγοντας ΟΧΙ αλλά και καταθέτοντας εναλλακτικές, τεχνοκρατικά άρτιες, λύσεις στα τοξικά και ταξικά νομοσχέδια της Νέας Δημοκρατίας» επανέλαβε ότι η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ο ορισμός της χαμένης ψήφου.

Για το ενδεχόμενο σύστασης εξεταστικής από την επόμενη κυβέρνηση για το εξάμηνο που ήταν υπουργός Οικονομικών επεσήμανε ότι τους καλεί από καλοκαίρι του 2015 να το κάνουν και ότι είναι έτοιμος να μετατρέψει «τους εγχώριους υπηρέτες της τρόικας στους πραγματικούς κατηγορούμενους για την κατάρρευση της χώρας και τον εγκλεισμό των Ελλήνων σε μια μόνιμη, απέραντη χρεοδουλοπαροικία». «Πολύ φοβάμαι όμως ότι δεν θα τολμήσουν να το κάνουν», σημείωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.