Quantcast
Σπίρτζης: Σε εφαρμογή εντός 18 μηνών το σύστημα των ηλεκτρονικών διοδίων - enikonomia.gr
share

Σπίρτζης: Σε εφαρμογή εντός 18 μηνών το σύστημα των ηλεκτρονικών διοδίων

δημοσιεύτηκε:

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, αναφέρθηκε στον διαγωνισμό για το νέο ηλεκτρονικό αναλογικό σύστημα διοδίων, λέγοντας ότι έχει αναδειχθεί προσωρινός ανάδοχος και μένουν πλέον λίγες τυπικές διαδικασίες για να τεθεί σε εφαρμογή, εντός 18 μηνών, ένα σύγχρονο και δίκαιο σύστημα χρέωσης διέλευσης οχημάτων, σε όλους τους αυτοκινητόδρομους της χώρας.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Alpha σχετικά με το σχέδιο νόμου για το 4ο Σιδηροδρομικό Πακέτο, που δόθηκε στη δημοσιότητα από το υπουργείο, ο κ. Σπίρτζης είπε ότι αφορά το μέλλον του ελληνικού σιδηροδρόμου και έπρεπε να συμφωνήσουν αρκετές υπηρεσίες και συναρμόδια υπουργεία ώστε να κατατεθεί. Όπως είπε, μια δουλειά θεσμική πρέπει να γνωστοποιείται, να μην μένει στα συρτάρια, προκειμένου ο κόσμος να γνωρίζει τι θα ψηφιζόταν αν δεν πηγαίναμε σε εκλογές.

Σχετικά με το μήνυμα των εθνικών εκλογών της Κυριακής, ο κ. Σπίρτζης τόνισε ότι είναι η πρώτη φορά που η συζήτηση επικεντρώνεται στις διαφορετικές προτάσεις των κομμάτων, χωρίς υψηλούς τόνους, ενώ υπογράμμισε ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ–Προοδευτική Συμμαχία είναι τελείως διακριτό σε σχέση με αυτό της ΝΔ, φέρνει μια διαφορετική λογική χωρίς τις δυσάρεστες εκπλήξεις για την ανάπτυξη της χώρας που θα στηρίζεται πλέον στα δικά της πόδια, χωρίς ευκαιριακές επενδύσεις της «αρπαχτής».

Όπως είπε, για να λυθούν βασικά θέματα στην προσέλκυση επενδύσεων πρέπει να υπάρχουν τα εργαλεία, δηλαδή, οι δασικοί χάρτες, το κτηματολόγιο, ο χωροταξικός και πολεοδομικός σχεδιασμός και θεσμικές τομές που δεν είχαν γίνει επί 30 χρόνια.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.