Quantcast
Τσίπρας: Να απαντήσει ο Μητσοτάκης αν σχεδιάζει να οδηγήσει τη χώρα σε πιστοληπτική γραμμή - enikonomia.gr
share

Τσίπρας: Να απαντήσει ο Μητσοτάκης αν σχεδιάζει να οδηγήσει τη χώρα σε πιστοληπτική γραμμή

δημοσιεύτηκε:

Στις δηλώσεις που έκανε σήμερα το πρωί ο Μπάμπης Παπαδημητρίου στον Realfm 97,8 περί πιστοληπτικής γραμμής στήριξης, αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας στην κοινή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με τους Οικολόγους Πράσινους, καλώντας τον πρόεδρο της ΝΔ να πάρει ξεκάθαρη θέση επί του ζητήματος.

Στρέφοντας τα βέλη του κατά της ΝΔ, ο κ. Τσίπρας σχολίασε ότι “λείπει συνολικά η προγραμματική αντιπαράθεση με ευθύνη των πολιτικών αντιπάλων μας [….] Θέλουν να μας γυρίσουν πίσω, απαξιώνουν και αγνοούν το πρόβλημα”, για να συμπληρώσει ότι “εμείς αντιθέτως πιστεύουμε ότι ήρθε η ώρα, τώρα που βγήκαμε από τα μνημόνια, να προχωρήσουμε μπροστά με σχέδιο για τη προστασία του φυσικού περιβάλλοντος”.

Όπως υπογράμμισε, αν την επομένη των εκλογών προκύψει μία κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, τότε είναι βέβαιο ότι τα μνημόνια τελείωσαν, ωστόσο, σημείωσε ότι “οι πολιτικοί μας αντίπαλοι αφήνουν ανοικτή την κερκόπορτα να γυρίσουμε πίσω”.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Μπάμπη Παπαδημητρίου τόνισε: “Μας είπε σήμερα ότι το σχέδιο του κ. Μητσοτάκη είναι να πάρει αυτά τα λεφτά (σ.σ. από το μαξιλάρι της ρευστότητας) για να τα δώσει στις τράπεζες και ότι το σχέδιο του κ. Μητσοτάκη είναι να οδηγηθεί η χώρα σε γραμμή προληπτικής στήριξης, κάτι που εμείς αποφύγαμε με μάχη όταν επέμενε ο κ. Στουρνάρας. “Το σχέδιο των πολιτικών μας αντιπάλων αρχίζει να αποκαλύπτεται σιγά σιγά”, είπε ο πρωθυπουργός και διευκρίνισε πως “αυτό σημαίνει νέο μνημόνιο”.

Και κάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ να απαντήσει: “Είναι το σχέδιό του αυτό; Να οδηγήσει τη χώρα σε πιστοληπτική γραμμή; Αν είναι αυτό, πρέπει να το πει στον λαό. Αν δεν είναι αυτό, πρέπει με καθαρό τρόπο να διαψεύσει τον κ. Παπαδημητρίου”. Αν, όπως είπε, ο κ. Μητσοτάκης δεν δώσει απάντηση, “εμείς θεωρούμε ότι αυτό είναι το δεδομένο και ο λαός πρέπει να το ξέρει πολύ καλά ότι το σχέδιο είναι το 4ο μνημόνιο”.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.