Quantcast
Απόδημοι προς Τσίπρα: Ήταν στο χέρι σας να δώσετε δικαίωμα ψήφου - Τι δήλωσε στο enikos.gr ο πρόεδρος των Ελλήνων της Γερμανίας - enikonomia.gr
share

Απόδημοι προς Τσίπρα: Ήταν στο χέρι σας να δώσετε δικαίωμα ψήφου – Τι δήλωσε στο enikos.gr ο πρόεδρος των Ελλήνων της Γερμανίας

δημοσιεύτηκε:

Κοινή επιστολή από τους Έλληνες του εξωτερικού εστάλη στον Αλέξη Τσίπρα υπενθυμίζοντάς στον Πρωθυπουργό ότι παρά τις δεσμεύσεις του και τις εκκλήσεις των ιδίων να μπορούν να ψηφίσουν από τον τόπο διαμονής, τίποτα δεν άλλαξε.

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλουν η Ελληνική Κοινότητα Βρυξελλών, η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας, η Ελληνική Κοινότητα Άμστερνταμ και περιχώρων, ο Σύλλογος Ελλήνων Φοιτητών Κύπρου, η Ελληνική Κοινότητα Μάλτας, η Ελληνική Κοινότητα Νορβηγίας και η Ελληνική Κοινότητα Ισλανδίας ζήτησαν από τον Πρωθυπουργό την αναγνώριση του δικαιώματός τους να ψηφίσουν από το χώρο διαμονής τονίζοντας «ήταν πραγματικά δίκαιο. Και δεν το κάνατε πράξη».

«Ζητήσαμε την αναγνώριση του ενός αυτονόητου δικαιώματός μας, να μας επιτραπεί να ψηφίσουμε σε αυτές τις εθνικές εκλογές από τον τόπο διαμονής μας.Η σημερινή νομοθεσία δημιουργεί συνθήκες άδικες για τη μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό», αναφέρουν χαρακτηριστικά στην επιστολή.

«Η κυβέρνησή σας είχε δεσμευτεί ότι θα φέρει σχέδιο νόμου έως τα τέλη Ιανουαρίου… Δεν τηρήσατε τη δέσμευσή σας και νιώθουμε δικαίως εξαπατημένοι. Ήταν στο χέρι σας να δώσετε δικαίωμα ψήφου για όλους τους Έλληνες του εξωτερικού από τον τόπο διαμονής τους. Χωρίς δικαιολογίες, χωρίς καθυστερήσεις, χωρίς παραθυράκια. Αυτό ήταν πραγματικά δίκαιο. Και δεν το κάνατε πράξη», σημειώνουν.


Κώστας Δημητρίου: Αισθανόμαστε πολίτες β’ κατηγορίας

«Το θέμα της ψήφου παραμένει ανεκπλήρωτο. Έχουμε στείλει επανειλημμένα επιστολές σε όλες τις κυβερνήσεις. Ο Τσίπρας είχε υποσχεθεί ότι θα το κάνει πράξη», δήλωσε στο enikos.gr , o πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας, Κώστας Δημητρίου.

«45 χρόνια μετά την μεταπολίτευση, έχει μείνει ανεκπλήρωτο το αίτημα των Ελλήνων της Γερμανίας να ψηφίζουμε στον τόπο διαμονής, παρά τις υποσχέσεις όλων των κυβερνήσεων αλλά και του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ που υποσχέθηκαν ότι θα το κάνουν πράξη και δεν έγινε. Στην υπόλοιπη Ευρώπη, η ψήφος αποδήμων είναι γεγονός και εμείς ακόμα περιμένουμε. Το θέμα της ψήφου είναι δικαίωμά μας, αισθανόμαστε πολίτες β’κατηγορίας», πρόσθεσε.

Διαβάστε την επιστολή εδώ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.