Quantcast
Σε πύρινο κλοιό η Εύβοια – Μάχη με τις φλόγες σε τέσσερα μέτωπα δίνουν 331 πυροσβέστες - enikonomia.gr
share

Σε πύρινο κλοιό η Εύβοια – Μάχη με τις φλόγες σε τέσσερα μέτωπα δίνουν 331 πυροσβέστες

δημοσιεύτηκε:

Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται η Εύβοια με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη με τις φλόγες για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 13:52 σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Τραχήλι του δήμου Κύμης – Αλιβερίου ήταν η τέταρτη στην Εύβοια, καθώς από χθες μαίνονται στην ευρύτερη περιοχή άλλες τρεις και πιο συγκεκριμένα στην Τοπική Κοινότητα Μανίκια, καθώς και στις Τοπικές Κοινότητες Πυργί και Άγιος Γεώργιος, που ανήκουν επίσης στον προαναφερόμενο δήμο.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύονται συνεχώς και αυτήν την στιγμή στη μάχη με τις φλόγες βρίσκονται συνολικά 331 πυροσβέστες με 101 οχήματα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της πυροσβεστικής επιχειρούν 195 πυροσβέστες, με 85 υδροφόρα οχήματα, 11 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, με 104 πυροσβέστες, 32 πυροσβέστες με 16 οχήματα από το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (Μ.Ε.Τ.Π.Ε.), ενώ στο έργο της κατάσβεσης συνδράμει η Τοπική Αυτοδιοίκηση με 12 υδροφόρες και 6 μηχανήματα έργου, η ΕΛ.ΑΣ., το Ε.Κ.Α.Β. και η Δασική Υπηρεσία.

Από αέρος, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, επιχειρούν εκ περιτροπής συνολικά 8 Α/Φ και 9 Ε/Π.

Σε όλα τα μέτωπα της πυρκαγιάς επιχειρούν δυνάμεις από τις Περιφέρειες Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Θεσσαλίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου.

Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) βρίσκεται από χθες στην περιοχή, διερευνώντας τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.