Quantcast
Αλλαγή σκυτάλης στο Μέγαρο Μαξίμου - Η στιγμή της αποχώρησης του Αλέξη Τσίπρα - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Αλλαγή σκυτάλης στο Μέγαρο Μαξίμου – Η στιγμή της αποχώρησης του Αλέξη Τσίπρα – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Με την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα από το Μέγαρο Μαξίμου ολοκληρώθηκε η διαδικασία παράδοσης-παραλαβής της πρωθυπουργίας στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο νέος πρωθυπουργός και ο απερχόμενος πρωθυπουργός είχαν χειραψία στο κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου, με τον κ. Τσίπρα να μπαίνει στο αυτοκίνητό του και να αποχωρεί. Λίγα λεπτά αργότερα, εισήλθε η σύζυγός του κ. Μητσοτάκη, Μαρέβα, ενώ στη συνέχεια ο νέος «ένοικος» του Μεγάρου Μαξίμου είχε σύσκεψη με τους στενούς του συνεργάτες, ενόψει της ανακοίνωση της σύνθεσης της κυβέρνησης.


Ο κ. Μητσοτάκης μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου αμέσως μετά την ορκωμοσία του στο Προεδρικό Μέγαρο . Στην είσοδο του κτιρίου, στην κορυφή της σκάλας, τον περίμενε ο Αλέξης Τσίπρας. Αντάλλαξαν χειραψία για την καθιερωμένη φωτογραφία και γρήγορα κατευθύνθηκαν στο πρωθυπουργικό γραφείο. Εκεί, είχαν μια σύντομη συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών.


Νωρίτερα, στις 13:00, ο κ. Μητσοτάκης ορκίστηκε Πρωθυπουργός ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών, Ιερώνυμου, στη 1:00 το μεσημέρι. Στην ορκωμοσία του κ. Μητσοτάκη έδωσαν το «παρών» η οικογένειά του, η σύζυγός του και τα τρία παιδιά του καθώς και οι στενοί του συνεργάτες. Είναι μία διαδικασία που όπως επισήμανε χθες ο κ. Τσίπρας δεν είχε ακολουθηθεί το 2015 όταν έγινε εκείνος πρωθυπουργός αλλά δεν του παρέδωσε το Μαξίμου ο τότε προκάτοχός του.


«Ο ελληνικός λαός μας έδωσε ισχυρή εντολή να αλλάξουμε την Ελλάδα. Την εντολή αυτή, θα τηρήσουμε στο ακέραιο» δήλωσε μετά την ορκωμοσία του, κατά την έξοδό του από το Προεδρικό Μέγαρο ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Από σήμερα ξεκινάει σκληρή δουλειά, έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων», πρόσθεσε στις πρώτες δηλώσεις του ως Πρωθυπουργός.



Οι τρεις αδελφές του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ορκωμοσία του – ΦΩΤΟ

Τα μέλη της οικογένειας του κ. Μητσοτάκη παρακολούθησαν την ορκωμοσία του νέου Πρωθυπουργού. Στο Προεδρικό Μέγαρο, εκτός από τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι και τα τρία παιδιά τους, Σοφία, Κωνσταντίνο και Δάφνη, βρίσκονταν και οι αδελφές του Ντόρα Μπακογιάννη, Κατερίνα Μητσοτάκη και Αλεξάνδρα Μητσοτάκη.


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.