Quantcast
Αυτός είναι ο νέος υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης - enikonomia.gr
share

Αυτός είναι ο νέος υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης

δημοσιεύτηκε:

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης αναλαμβάνει καθήκοντα υπουργού Ανάπτυξης. Ο Άδωνις-Σπυρίδων Γεωργιάδης γεννήθηκε στις 6 Νοεμβρίου του 1972, στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών.

Από το 1993 και μετά το θάνατο των γονέων του, αναλαμβάνει τη διεύθυνση των εκδόσεων «ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ-ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ». Το 1994 ίδρυσε το Κέντρο Ελευθέρων Σπουδών «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ». Από τον Δεκέμβριο του 2003 έως τον Αύγουστο του 2007 υπήρξε Εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. Στις Εθνικές Εκλογές του 2007, κατέλαβε την πρώτη θέση στην Β’ εκλογική περιφέρεια των Αθηνών.

Στις Εθνικές Εκλογές του 2009 επανεκλέγεται στην Β’ Αθηνών με τον ΛΑ.Ο.Σ. Στις 11 Νοεμβρίου 2011 τοποθετήθηκε Υφυπουργός Ανάπτυξης με αρμοδιότητα την ναυτιλία και την αλιεία στην Κυβέρνηση του κ. Λουκά Παπαδήμου.

Στις 11 Φεβρουαρίου 2012 παραιτήθηκε από το κυβερνητικό του αξίωμα και στις 17 Φεβρουαρίου προσχώρησε στη Νέα Δημοκρατία, έχοντας παραιτηθεί από τη βουλευτική του έδρα. Στις Εθνικές Εκλογές του Ιουνίου 2012 εξελέγη βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στην Β΄ περιφέρεια Αθηνών. Στις 25 Ιουνίου 2013 τοποθετήθηκε Υπουργός Υγείας στην Κυβέρνηση του κ. Αντώνη Σαμαρά και περίπου έναν χρόνο μετά, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

Στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Β΄ περιφέρεια Αθηνών, με 73,959 ψήφους. Στις Εθνικές Εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου 2015 εξελέγη βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη Β΄ περιφέρεια Αθηνών. Στις 28 Σεπτεμβρίου 2015, ο Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του για την Προεδρία της Νέας Δημοκρατίας.

Στις 22 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε ο πρώτος γύρος των εσωκομματικών εκλογών, στον οποίο ο Άδωνις Γεωργιάδης συγκέντρωσε 46.065 ψήφους που αναλογεί στο 11,4%. Στις 18 Ιανουαρίου 2016, με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ορίστηκε ένας εκ των δύο αντιπροέδρων της Νέας Δημοκρατίας με αντικείμενο τον έλεγχο του κοινοβουλευτικού έργου. ​

Είναι παντρεμένος με την Ευγενία Μανωλίδου και έχουν δύο γιους, τον Περσέα και τον Αλκαίο.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.