Quantcast
Ξεκίνησαν οι απολογίες για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα - Στον ανακριτή και η Δούρου την επόμενη εβδομάδα - enikonomia.gr
share

Ξεκίνησαν οι απολογίες για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα – Στον ανακριτή και η Δούρου την επόμενη εβδομάδα

δημοσιεύτηκε:

της Άννας Κανδύλη

Ξεκίνησαν οι απολογίες των εννέα κατηγορουμένων, στους οποίους αποδίδονται πλημμεληματικές πράξεις για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα που άφησαν πίσω τους 25 νεκρούς τον Νοέμβριο του 2017.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώπιον της 7ης τακτικής ανακρίτριας, στην οποία διαβιβάστηκε η δικογραφία λόγω σπουδαιότητας της υπόθεσης, έχουν βρεθεί ήδη οι τότε δήμαρχοι Μάνδραςκαι Ελευσίνας, Ιωάννα Κριεκούκη και Γιώργος Τσουκαλάς, ο δασάρχης Αιγαλέω, ο διευθυντής δασών και υπάλληλοι του δασαρχείου. Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να περάσει το ανακριτικό κατώφλι και η πρώην περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

Μέσω της συνηγόρου του, Βάσως Πανταζή, ο τότε δήμαρχος Ελευσίνας Γιώργος Τσουκαλάς, αναφέρει σχετικά: «Χθες Παρασκευή, κλήθηκα να απολογηθώ ως πολιτικός προϊστάμενος της ΥΔΟΜ Ελευσίνας για το πλημμυρικό φαινόμενο που έπληξε τον Νοέμβριο του 2017 τον γειτονικό μας Δήμο Μάνδρας και κόστισε τη ζωή συνανθρώπων μας. Με την απολογία μου, εκφράζοντας τη λύπη μου για τις ζωές που χάθηκαν και την συμπαράσταση μου στις οικογένειες που πενθούν, προσπάθησα να βοηθήσω την Δικαιοσύνη να εκδώσει μια πρώτη δίκαιη Δικαιοδοτική κρίση, εξηγώντας, ότι ως Δήμαρχος Ελευσίνας δεν είχα καμία απολύτως αρμοδιότητα επί θεμάτων που αφορούν τα γεωγραφικά και διοικητικά όρια έτερου Δήμου. Η σύμφωνη γνώμη της κας 7ης Ανακρίτριας και της κας Εισαγγελέως Γνωμοδοτήσεων να αφεθώ ελεύθερος μετά την απολογία μου, χωρις την επιβολή περιοριστικών όρων, δικαιώνει την προσπάθεια μου να αποκαλυφθεί η αλήθεια στην δύσκολη αυτή υπόθεση».

Ο Γ. Τσουκαλάς κατηγορείται για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρρόη, της πλημμύρας από αμέλεια και της παράβασης καθήκοντος, ενώ μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους, σε αντίθεση με άλλους συγκατηγορούμενούς στους οποίους έχουν επιβληθεί χρηματικές εγγυήσεις.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.