Quantcast
Εκλέγονται τα προεδρεία των Επιτροπών της Βουλής - Όλα τα ονόματα - enikonomia.gr
share

Εκλέγονται τα προεδρεία των Επιτροπών της Βουλής – Όλα τα ονόματα

δημοσιεύτηκε:

Του Γιώργου Λυκουρέντζου

Με την εκλογή των προεδρείων ολοκληρώνεται σήμερα η συγκρότηση σε Σώμα των Διαρκών Επιτροπών της Ολομέλειας της Βουλής προκειμένου από αύριο να μπορεί να εκκινήσει το νομοθετικό έργο.

Η διαδικασία της εκλογής θα αρχίσει στις 10 σήμερα το πρωί στη Βουλή και σύμφωνα με τις πληροφορίες του real.gr. τα πρόσωπα τα οποία θα προτείνει η Κ.Ο της Νέας Δημοκρατίας και αναμένεται να εκλεγούν σε θέσεις Προέδρου σε κάθε επιτροπή είναι τα εξής:

– Ο Γιώργος Βλάχος, βουλευτής Ανατολικής Αττικής της Ν.Δ και πρώην Υπουργός των κυβερνήσεων Καραμανλή θα προταθεί για την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, η οποία είναι αρμόδια για τα Υπουργεία:α) Ανάπτυξης και Επενδύσεων, β) Περιβάλλοντος και Ενέργειας, γ) Υποδομών και Μεταφορών, δ) Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ε) Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και στ) Τουρισμού.

– Ο Σταύρος Καλογιάννης βουλευτής Ιωαννίνων, επίσης πρώην Υπουργός των κυβερνήσεων Καραμανλή θα προταθεί για την επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, η οποία είναι αρμόδια για το Υπουργείο Οικονομικών.

– Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, βουλευτής Λάρισας και πρώην Υπουργός στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης , η οποία είναι αρμόδια για τα Υπουργεία: α) Προστασίας του Πολίτη, β) Δικαιοσύνης, γ) Εσωτερικών, δ) Ψηφιακής Διακυβέρνησης και ε) Υπουργού Επικρατείας.

– Ο Κώστας Γκιουλέκας, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης για την Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, η οποία είναι αρμόδια για Αρμόδια για τα Υπουργεία:α) Εξωτερικών και β) Εθνικής Άμυνας.

– Ο Γιώργος Στύλιος, βουλευτής Άρτας για την επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, η οποία είναι αρμόδια για τα Υπουργεία:α) Παιδείας και Θρησκευμάτων και β) Πολιτισμού και Αθλητισμού.

– Ο Βασίλης Οικονόμου, βουλευτής Ανατολικής Αττικής για την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, η οποία είναι αρμόδια για τα Υπουργεία: α) Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και β) Υγείας.

Τέλος για τη θέση Προέδρου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, η οποία εκ του νόμου σημαίνει θέση Προέδρου και στην Επιτροπή “Πόθεν Έσχες” αναμένεται να προταθεί ο Γ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Δυτικής Αττικής Θανάσης Μπούρας.

Πηγή: Real.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.