Quantcast
Έρχονται αλλαγές στην Υγεία: Δωρεάν εξετάσεις και ενημέρωση για τσεκάπ μέσω sms - enikonomia.gr
share

Έρχονται αλλαγές στην Υγεία: Δωρεάν εξετάσεις και ενημέρωση για τσεκάπ μέσω sms

δημοσιεύτηκε:

Σειρά νομοσχεδίων ετοιμάζει το υπουργείο Υγείας το επόµενο διάστηµα. Σύµφωνα µε πληροφορίες του «Εθνους της Κυριακής» είναι έτοιμες τουλάχιστον δέκα νοµοθετικές παρεµβάσεις, οι οποίες θα προωθηθούν στη Βουλή τους επόµενους µήνες. Οι περισσότερες είχαν ετοιµαστεί ήδη από τότε που η Ν∆ ήταν στην αντιπολίτευση και αναµένεται σταδιακά να προωθηθούν είτε µεµονωµένες είτε εντασσόµενες σε άλλα νοµοσχέδια. Οι αλλαγές στοχεύουν στο σύνολο των λειτουργιών των οργανισµών και των φορέων, καθώς και στο ΕΣΥ, καθώς σύµφωνα µε το σχέδιο που επεξεργάζεται η ηγεσία του υπουργείου Υγείας όλες οι δοµές θα «σαρωθούν» και θα αλλάξουν τρόπο λειτουργίας και πρόσωπα.

Όλων των νέων μέτρων θα προηγηθούν οι ρυθμίσεις και οι αλλαγές που αφορούν στην πρόληψη ασθενειών µε δωρεάν εξετάσεις για όλους αλλά και επίσπευση των διαδικασιών για τις εξετάσεις των καρκινοπαθών.

Σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής» το πρώτο πακέτο ρυθμίσεων θα αφορά σε δωρεάν εξετάσεις για τον καρκίνο του µαστού, του τραχήλου της µήτρας και του παχέος εντέρου, ενώ ταυτόχρονα θα τεθεί σε εφαρµογή ειδικός µηχανισµός στα νοσοκοµεία ώστε να εισάγονται µε διαδικασίες-εξπρές οι καρκινοπαθείς για εξετάσεις και διάγνωση της νόσου. Σε δεύτερο χρόνο, όπως αναφέρει η εφημερίδα, θα υλοποιηθεί το σχέδιο ενηµέρωσης, ακόµη και µε SMS, σχετικά µε το πότε πρέπει να πραγµατοποιούν προληπτικές εξετάσεις για όλες τις νόσους, ανάλογα µε την ηλιακή οµάδα στην οποία ανήκουν. H ρύθµιση αυτή θα αφορά στο σύνολο των ασφαλισµένων.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.