Quantcast
Σαντορινιός: Η ΝΔ να γνωστοποιήσει τις προθέσεις της για τα 10 περιφερειακά λιμάνια - enikonomia.gr
share

Σαντορινιός: Η ΝΔ να γνωστοποιήσει τις προθέσεις της για τα 10 περιφερειακά λιμάνια

δημοσιεύτηκε:

Να γνωστοποιήσει τις προθέσεις της για τα 10 περιφερειακά λιμάνια της χώρας, αν θα υπάρξει πλήρης ιδιωτικοποίηση ή «ολοκλήρωση των μελετών αξιολόγησης που είχαν ξεκινήσει επί ΣΥΡΙΖΑ και αποτελούν μέρος της διαδικασίας παραχώρησης δραστηριοτήτων», ζητά από τη ΝΔ ο τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Νεκτάριος Σαντορινιός.

Αναφέρει ότι μετά την ανακοίνωση της συνάντησης του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με τον πρόεδρο και στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ (που διαχειρίζεται τα ζητήματα των υποπαραχωρήσεων των 10 λιμανιών της χώρας ), ακολούθησε σειρά δημοσιευμάτων που κάνουν λόγο για σενάρια πώλησής τους και πως σε αυτό το «θολό τοπίο που έχει δημιουργηθεί» η κυβέρνηση οφείλει να τοποθετηθεί.

Αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η επιλογή της πλήρους ιδιωτικοποίησης «δεν είναι μόνο αντίθετη με την υφιστάμενη νομοθεσία και το εθνικό συμφέρον, αλλά αντίκειται στις ευρωπαϊκές πρακτικές και τη διεθνή πραγματικότητα». «Το θατσερικό μοντέλο της πλήρους ιδιωτικοποίησης για την Ευρώπη ανήκει στο παρελθόν και αν η ΝΔ σκέφτεται να είναι η μόνη χώρα, ανάμεσα στα 28 κράτη- μέλη, που θα το επαναφέρει οφείλει να το ξεκαθαρίσει πρώτα και κύρια στις 10 τοπικές κοινωνίες», προσθέτει


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.