Quantcast
Τσιάρας στον Realfm 97,8: Αδήριτη ανάγκη να αναμορφώσουμε τον Ποινικό Κώδικα - enikonomia.gr
share

Τσιάρας στον Realfm 97,8: Αδήριτη ανάγκη να αναμορφώσουμε τον Ποινικό Κώδικα

δημοσιεύτηκε:

«Είχαμε δηλώσει την αντίθεσή μας στην υπερψήφιση του νέου ποινικού κώδικα από την προηγούμενη κυβέρνηση και το κάναμε όχι γιατί δεν είναι καλό νομοθέτημα ή δεν αναγνωρίσαμε την μεγάλη ανάγκη που υπήρχε να αναμορφώσουμε το δικαιικό μας σύστημα. Δυστυχώς η κυβέρνηση, αυτό το σπουδαίο νομοθέτημα μίας δεκαετούς δουλειάς και προσπάθειας σοβαρών επιστημόνων, το θυσίασε στη λογική μιας ιδεοληπτικής προσέγγισης», δήλωσε στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Μάνου Νιφλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας.

Ο κ. Τσιάρας τόνισε ότι «από τότε είχαμε πει ότι υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να τα δούμε με μεγαλύτερη σοβαρότητα και μεγαλύτερη προσοχή. Στην πραγματικότητα, άφηνε παράθυρο σε μία λογική αποφυλάκισης ανθρώπων που θα έπρεπε να αντιμετωπιστούν με ένα διαφορετικό πλαίσιο από την ίδια τη δικαιοσύνη και το σωφρονιστικό σύστημα. Όσον αφορά το χρόνο, πολλοί θα έπρεπε να παραμείνουν στις φυλακές. Πολλοί αποφυλακισθέντες με το νόμο Παρασκευόπουλου είναι οι βασικοί συντελεστές νέων εγκληματικών ενεργειών οι οποίες καταγράφηκαν».

«Κληρονομήσαμε την αδήριτη ανάγκη να αναμορφώσουμε τον ποινικό κώδικα σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις. Υπήρχαν σοβαρά λάθη και συγκεκριμένες αστοχίες που τώρα καλούμαστε μέσα από ένα πνεύμα που πρέπει να αφήσει την δικαιοσύνη έξω από την πολιτική αντιπαράθεση, δίνοντάς την τον πραγματικό ρόλο που όλη η κοινωνία θέλει να έχει: Το ρόλο του ανεξάρτητου ρόλου της και της εμπέδωσης του αισθήματος ασφάλειας στον Έλληνα πολίτη», πρόσθεσε.


Ο κ. Τσιάρας εκτίμησε ότι «τα μεγάλα προβλήματα της δικαιοσύνης είναι η μεγάλη καθυστέρηση στο χρόνο απονομής της, η οποία στερεί και δικαιώματα και ελευθερίες από τους πολίτες και από την άλλη πλευρά δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στην αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας. Επίσης, υπάρχει πολυνομία και πολλές φορές βρισκόμαστε αντιμέτωποι με νόμους που λειτουργούν αντιφατικά σε μία προσπάθεια να αποδοθεί δικαιοσύνη στη χώρα», επισημαίνοντας ότι «υπάρχουν διάφορες σκέψεις και για να δημιουργήσουμε ειδικά τμήματα μέσα στα δικαστήρια και να αλλάξουμε τη λειτουργία και τον τρόπο που θα απονέμεται η δικαιοσύνη».

«Το μήνυμα, η οδηγία του Πρωθυπουργού και σε μένα προσωπικά είναι να προχωρήσουμε στην ψηφιακή εποχή που θα δίνει την ευκαιρία στους Έλληνες πολίτες με πολύ μεγάλη ευκολία να βλέπουν τα ζητήματα που αντιμετωπίζονται από τη δικαιοσύνη, θα αντιμετωπίζονται πλέον σε ένα πολύ μικρότερο διάστημα. Είναι προσωπικό στοίχημα και θα κάνω ότι είναι δυνατόν προς αυτήν την κατεύθυνση», πρόσθεσε.

Ακούστε το ηχητικό:


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.