Quantcast
Γεωργιάδης για Θάνου: Δεν της ασκώ κριτική επειδή είναι φίλη του Τσίπρα - Τι είπε για Ελληνικό και Novartis - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Γεωργιάδης για Θάνου: Δεν της ασκώ κριτική επειδή είναι φίλη του Τσίπρα – Τι είπε για Ελληνικό και Novartis – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη έδωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων στον ΑΝΤ1. Ο Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε για την κόντρα του με τον Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, τις ενστάσεις του για την Βασιλική Θάνου, τις επενδύσεις, την Novartis, αλλά και τα υδροπλάνα.

Για «θράσος» του τέως Πρωθυπουργού έκανε λόγο αναφερόμενος στην ομιλία Τσίπρα χθες στη Βουλή ο Άδωνις Γεωργιάδης, σημειώνοντας πως «θα υπάρχει πολιτικός πολιτισμός, όμως δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά τέτοια ψέματα».

«Το κυβερνητικό τους παρελθόν δεν τους επιτρέπει να κάνουν αυτά που έκαναν πριν, να έρχονται πιο διαβασμένοι», είπε απευθυνόμενος στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, για να σχολιάσει πως «είναι εύκολο να κάνει κάποιος αντιπολίτευση από τα κανάλια, αλλά όχι από τη Βουλή».

Για το Ελληνικό


«Ποτέ και πουθενά δεν έχει πει η Νέα Δημοκρατία ότι θα μπουν μπουλντόζες στο Ελληνικό», σχολίασε ο Υπουργός Ανάπτυξης δημοσιεύματα, για να ξεκαθαρίσει πως προεκλογικά είχε γίνει λόγος από στελέχη της σημερινής κυβέρνησης και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό για “ξεμπλοκάρισμα του έργου”.

«Οι μπουλντόζες θα μπουν σε μερικούς μήνες, θα πρέπει πριν να έχουν γίνει κάποια βήματα», εξήγησε, κατηγορώντας την προηγούμενη κυβέρνηση ότι άφησε 475 εκκρεμότητες για την επένδυση στο Ελληνικό.

Επιβεβαιώνοντας πως η επένδυση του Ελληνικού προχωρά με γοργούς ρυθμούς, σημείωσε ότι το ίδιο συμβαίνει και με αυτήν της Αφάντου στη Ρόδο, για την οποία έγινε σύσκεψη τη Δευτέρα και στην οποία διαπιστώθηκε ότι «υπήρχαν εκκρεμότητες».

«Για κάθε μεγάλη επένδυση υπάρχουν προβλήματα που φαντάζουν μικρά, αλλά στερούν από την Ελλάδα δισεκατομμύρια και θέσεις εργασίας», είπε και τόνισε πως «γι’αυτό είμαστε εδώ για να τα λύσουμε».

«Έχω σκοπό να λύσω όσα περισσότερα προβλήματα μπορώ», σημείωσε και κάλεσε «κάθε επενδυτή να έρθει τώρα, που λύνουμε τα προβλήματα».


«Δε θα αφήσουμε τίποτα με το οποίο δε θα ασχοληθούμε. Όσοι θέλουν να κάνουν δουλειές στην Ελλάδα, τώρα είναι η ώρα», απηύθυνε νέο κάλεσμα στους επενδυτές και συμπλήρωσε πως «θα αφήσουμε πίσω την γκρίνια και τη μιζέρια»

Έχουν κάθε δικαίωμα να είναι ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν μπορούν να είναι σε Ανεξάρτητη Αρχή»

«Η διάταξη δεν είναι φωτογραφική”. Ουδέποτε παραδέχθηκα κάτι τέτοιο. Δεν αφορά την κ.Θάνου, αφορά προφανώς ΚΑΙ την κ.Θάνου», τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης, εξηγώντας ότι, «πρώτη στο ασυμβίβαστο είναι η κ.Νάκου».

«Όταν λέμε τη λέξη Ανεξάρτητη Αρχή εννοούμε την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ;» διερωτήθηκε, για να συμπληρώσει πως «κανείς δεν είναι τέλειος, δεν ήμασταν άγιοι, αλλά τηρούνταν τα προσχήματα».

«Η ευρωπαϊκή οδηγία λέει ότι η Ανεξάρτητη Αρχή δεν πρέπει να έχει ίχνος πολιτικής επιρροής», υπογράμμισε.

Όσο αφορά στην Βασιλική Θάνου, είπε πως όλες οι καταγγελίες θα διερευνηθούν από τις Αρχές. «Δεν της ασκώ κριτική επειδή είναι φίλη του Τσίπρα, λέω ότι σε μια Ανεξάρτητη Αρχή δεν μπορείς να βάζεις πρόσωπα που έχουν τόσο εμφανή πολιτική ταυτότητα.

«Έχουν κάθε δικαίωμα να είναι ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αν θέλουν να είναι δημόσια, δεν μπορούν να είναι στην ανεξάρτητη αρχή», κατέληξε.

«Ομηρία δύο χρόνων η υπόθεση Novartis»

Κληθείς να απαντήσει στα όσα ειπώθηκαν από τον Παύλο Πολάκη την περασμένη εβδομάδα, δεν απάντησα ποτέ σε όλο το παραλήρημα του κ. Πολάκη» και διερωτήθηκε αν «υπάρχει κάποιος που αντέχει να τον ακούσει κι άλλο, μετά από 4 χρόνια;».

«Είπε για 21 σκάνδαλα στην Υγεία. Τρία χρόνια δεν τα ερευνούσε η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής. Κατέληξε κάπου η Επιτροπή; Είπε κάτι καινούριο ο Πολάκης;», σημείωσε σχετικά.

Σχετικά με την υπόθεση Novartis χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το ότι βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη η προκαταρκτική εξέταση και κάνοντας λόγο για «ομηρία» είπε πως «ας αποφασίσει η Δικαιοσύνη αν έχει ή όχι υπόθεση».

«Δεν υπάρχει ούτε πιο σκληρή ούτε πιο μετριοπαθής στάση. Υπάρχει σύνταγμα που καλούμαστε να το τηρήσουμε όλοι», συμπλήρωσε σχετικά και αναφερόμενος στις κατηγορίες του αντιεισαγγελέα Αγγελή, σχετικά με εμπλοκή υπουργών της κυβέρνησης Σαμαρά, ξεκαθάρισε πως «ο φάκελος των καταγγελιών που έχει κάνει ο αντιεισαγγελέας Αγγελής θα έρθει στη Βουλή, που είναι η μόνη αρμόδια για να τον κρίνει. Όταν έρθει, στη Βουλή θα το ψάξει, δεν θα αποκρύψουμε κάτι».


«Καινούριος και αυτόματος εξωδικαστικός μηχανισμός»

Όσον αφορά στα ζητήματα της οικονομίας, ο Υπουργός Ανάπτυξης σχολίασε τα όσα ακούγονταν προεκλογικά για τις 120 δόσεις, ρύθμιση που «όχι μόνο δεν κατάργησε η ΝΔ, αλλά τις έκανε περισσότερες, καλύτερες και ευνοϊκότερες για τον κόσμο».

«Έχουμε ταχύτερη και μεγαλύτερη μείωση του ΕΝΦΙΑ από ό,τι είχαμε υποσχεθεί προεκλογικά», σχολίασε για τα αναμενόμενα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ και σημείωσε πως «θα την συνεχίσουμε τη μείωση του χρόνου, εφόσον πάμε καλά».

«Απαραίτητο» χαρακτήρισε τον εξωδικαστικό μηχανισμό, αφού όπως είπε, «πρέπει να έχεις ένα εργαλείο, για να ξεχωρίζεις ποιες από τις χιλιάδες επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να καθαρίσουν και να τις στηρίξεις».

Διαπιστώνοντας όμως ότι είναι «κάτω από 50 οι επιχειρήσεις που έχουν υπαχθεί» παραδέχθηκε πως «πρέπει να κάνουμε κάτι για να λειτουργήσει» και ανακοίνωσε πως «πολύ σύντομα, μέσα στο επόμενο τρίμηνο, θα φτιάξουμε κάτι που θα μπορεί να δουλέψει αυτόματα», ενώ όπως είπε για το θέμα ήδη συσκέπτονται το υπουργείο Ανάπτυξης, οι τράπεζες, ο ΕΦΚΑ και η ΑΑΔΕ.

«Η Κεραμέως έφερε στη Βουλή την πιο ισορροπημένη διάταξη»

«Η κ. Νίκη Κεραμέως έχει φέρει στη Βουλή την πιο ισορροπημένη διάταξη», είπε σχολιάζοντας τις αλλαγές στο Πανεπιστημιακό άσυλο για να τονίσει πως «γνωρίζουμε όλοι ότι κανένας δεν μπορεί να μπει στο πανεπιστήμιο, αν δεν τον αφήσουν οι αναρχικοί».

«Στην ΑΣΟΕΕ έχουν οι λαθρέμποροι τα προϊόντα τους απ’έξω και εκείνοι είναι μέσα από τα κάγκελα», συμπλήρωσε και αναρωτήθηκε αν «αυτό είναι κράτος;».

Αναφερόμενος, τέλος, στη λειτουργία των υδροπλάνων, εκτίμησε πως «του χρόνου τέτοια εποχή θα πετάμε με υδροπλάνα» και σχολίασε πως «είναι το μέσο που μπορεί να αλλάξει την εικόνα της χώρας».

Για το ζήτημα θα γίνει σήμερα διυπουργική σύσκεψη για τα υδροπλάνα, με τον Υπουργό Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, τον υφυπουργό Γ. Κεφαλογιάννη, τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκη και τον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη.






share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.