Quantcast
Το παρασκήνιο της ψηφοφορίας για το άσυλο - Η προσπάθεια να επιτευχθεί συμφωνία με το ΚΙΝΑΛ - enikonomia.gr
share

Το παρασκήνιο της ψηφοφορίας για το άσυλο – Η προσπάθεια να επιτευχθεί συμφωνία με το ΚΙΝΑΛ

δημοσιεύτηκε:

Κυβέρνηση και Κίνημα Αλλαγής επιχείρησαν το προηγούμενο διάστημα, μέσω διερευνητικών επαφών, να βρεθεί κοινός τόπος για το ζήτημα του ασύλου. Από τη Χαριλάου Τρικούπη λέγεται ότι η Φώφη Γεννηματά είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό, αλλά και κατ’ ιδίαν συνάντηση με την υπουργό Παιδείας. Ωστόσο σε αυτή, υποστηρίζουν πηγές που επικαλείται η «Καθημερινή», ενώ υπήρξε σύγκλιση ως προς την αναδιατύπωση της διάταξης , ώστε να γίνεται σαφές ότι δεν θα απαιτείται έγκριση πανεπιστημιακών οργάνων για την επέμβαση των αρμόδιων αρχών εντός των ΑΕΙ, δεν επετεύχθη το ίδιο και για το βασικό σημείο ένστασης του ΚΙΝΑΛ. Δηλαδή ότι θα πρέπει να ξεκαθαρίζεται ρητά πως η τέλεση αξιόποινων πράξεων θα αποτελεί προϋπόθεση για επέμβαση, ώστε να αποκλείεται η περίπτωση «προληπτικών δράσεων».

Θέση η οποία θεωρήθηκε από την κυβέρνηση ότι αντιβαίνει στην εξομοίωση των πανεπιστημιακών χώρων με τους κοινούς δημόσιους , με αποτέλεσμα να μην υπάρξει συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.

Τελικά η μόνη αλλαγή που επέφερε η κ. Κεραμέως στη διάταξη ήταν η αντικατάσταση του όρου «αρμόδιες» από τη λέξη «δημόσιες», για τις αρχές που ασκούν όλες τις κατά νόμο αρμοδιότητές τους εντός των ΑΕΙ. Διευκρινίζεται έτσι, όπως είπε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ότι «αυτές οι αρμοδιότητες είναι επιπροσθέτως των όποιων αρμοδιοτήτων έχουν οι πρυτανικές αρχές εκ του νόμου από άλλα νομοθετήματα».

Πηγή: Πληροφορίες από την “Καθημερινή”


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.