Quantcast
Κύκλωμα είχε στήσει "φάμπρικα" με μετανάστες - Τους έφερναν παράνομα στη Χίο με σκάφη πολυτελείας - enikonomia.gr
share

Κύκλωμα είχε στήσει “φάμπρικα” με μετανάστες – Τους έφερναν παράνομα στη Χίο με σκάφη πολυτελείας

δημοσιεύτηκε:

Σπίτια, ταξί, θαλαμηγούς και ό, τι άλλο χρειαζόταν για να δουλεύει κανονικά η… φάμπρικα που είχε στήσει για να προωθεί παράνομους μετανάστες στον Πειραιά είχε επιστρατεύσει ένας 24χρονος Παλαιστίνιος με το προσωπείο του πρόσφυγα ο οποίος ήταν ο εγκέφαλος του κυκλώματος στη Χίο.

Ο Παλαιστίνιος που είχε έρθει στη χώρα μας ως πρόσφυγας τον Νοέμβριο του 2018 ξεπέρασε γρήγορα τις οδυνηρές εμπειρίες του και έστησε το κύκλωμα που έφερνε παράνομους μετανάστες στο νησί και φρόντιζε να τους προωθεί στον Πειραιά με κέρδος πολλές χιλιάδες ευρώ.

Άλλωστε για την απαραίτητη κάλυψη απαιτούνταν αρκετά χρήματα ώστε να εκμισθώνονται πολυτελείς θαλαμηγοί που έβγαζαν στα παράλια του νησιού τους μετανάστες χωρίς να κινούν υποψίες.

Οι λιμενικοί ανακάλυψαν τη δράση του και τον συνέλαβαν μετά την άφιξη μεταναστών στο Εμπορειός πριν από λίγες ημέρες, καθώς οι οκτώ από αυτούς εξαφανίστηκαν με το που πάτησαν το πόδι τους στη Χίο, ενώ παράτησαν πίσω τους ανήμπορους και τυφλή. Όμως, εντοπίστηκαν στο σπίτι του Παλαιστίνιου στο κέντρο της πόλης.

Η έρευνα των λιμενικών έδειξε ότι ο 24χρονος Παλαιστίνιος που προμήθευε και τα απαραίτητα έγγραφα, έκανε τις συνεννοήσεις με διακινητές από την Τουρκία και φιλοξενούσε τους μετανάστες κατά ομάδες στο σπίτι που νοίκιαζε, ώσπου να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Όταν έστελνε τη μια ομάδα, έδινε σήμα στους συνεργούς του και του έστελναν την επόμενη παρτίδα. Η προανάκριση για τον εντοπισμό όλων των μελών του κυκλώματος συνεχίζεται και έχουν ήδη προσαχθεί στο Λιμεναρχείο περίπου 20 ύποπτοι, ενώ ο Παλαιστίνιος κρατείται ώσπου να απολογηθεί.

Με πληροφορίες από εφημερίδα Espresso


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.