Quantcast
Πτώση ελικοπτέρου στον Πόρο: Τα σενάρια για τα αίτια του δυστυχήματος και οι προειδοποιήσεις για τα καλώδια - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Πτώση ελικοπτέρου στον Πόρο: Τα σενάρια για τα αίτια του δυστυχήματος και οι προειδοποιήσεις για τα καλώδια – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Φως στα αίτια του δυστυχήματος με το ελικόπτερο που κατέπεσε στον Πόρο, με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο οι τρεις επιβαίνοντες, αναμένεται να ρίξει το πόρισμα από την Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων, που θα μεταβιβαστεί στην ΥΠΑ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι επικρατέστερο θεωρείται το σενάριο να παρουσιάστηκε μηχανική βλάβη στο ελικόπτερο, το οποίο έπεσε πάνω στα εναέρια καλώδια και στη συνέχεια στη θάλασσα, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται το ενδεχόμενο κάποιου μοιραίου λάθους του πιλότου, ο οποίος σημειώνεται ότι ήταν έμπειρος χειριστής, απόστρατος αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας.

Αίσθηση προκαλεί, εξάλλου, η αποκάλυψη ότι πριν από ενάμιση χρόνο είχε σταλεί επίσημο έγγραφο στις αρμόδιες αρχές για τον κίνδυνο πρόσκρουσης ελικοπτέρου στα καλώδια της ΔΕΗστον Πόρο. Σύμφωνα με τον ALPHA έπειτα από παράπονα και καταγγελίες χειριστών ελικοπτέρων έγινε αυτοψία από την Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων. Όπως ανέφερε το ρεπορτάζ, έγινε φωτογράφιση και στη συνέχεια υπήρξε ενημέρωση με έγγραφο προς τον ΑΔΜΗΕ, τον ΔΕΔΔΗΕ, το υπουργείο Μεταφορών και την υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας όπου ζητούσαν να υπάρξει σήμανση στα καλώδια γιατί υπάρχει κίνδυνος να πέσει ελικόπτερο.

Οι μαρτυρίες

«Χτύπησε στα καλώδια που έρχονται από τον Γαλατά και τροφοδοτούν τον Πόρο με ρεύμα», ανέφερε στο enikos.gr ο Ευάγγελος Βίκος. Το ελικόπτερο απογειώθηκε από τον Γαλατά, σύμφωνα με τον κ. Βίκο, ο οποίος σημείωσε ότι μετά το χτύπημα στα καλώδια ακούστηκε έκρηξη και ακολούθησε μία τεράστια λάμψη.

Αυτόπτης μάρτυρας μιλώντας στην ΕΡΤ δήλωσε “το ελικόπτερο έκανε μία περιστροφή στα 50 μέτρα πάνω από τη θάλασσα και στη συνέχεια έγινε έκρηξη και έπεσε στο νερό”.

“Όλα έγιναν ακαριαία, μέσα σε πολύ λίγο χρόνο. Σε δευτερόλεπτα έκανε την περιστροφή, έγινε η έκρηξη και έπεσε”, πρόσθεσε ο αυτόπτης μάρτυρας.

Το χρονικό

Το ελικόπτερο που κατέπεσε στις 15.40 το μεσημέρι της Τρίτης στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στον Πόρο και το Γαλατά, νότια της εισόδου στο λιμάνι του νησιού, είχε απογειωθεί από το Κρανίδι.

Σύμφωνα με το σχέδιο πτήσης έκανε στάση στον Γαλατά για να παραλάβει δύο άτομα με τελικό προορισμό το «Ελευθέριος Βενιζέλος», αλλά όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες χτύπησε σε καλώδια της ΔΕΗ και κατέπεσε στη θάλασσα.

Στο ελικόπτερο επέβαιναν συνολικά δύο Ρώσοι και ένας Έλληνας, Αρχικά, εντοπίστηκαν οι δύο σοροί ανδρών ρωσικής υπηκοότητας, ενώ λίγο αργότερα ανασύρθηκε από τους δύτες και η σορός του Έλληνα χειριστή του ελικοπτέρου.

Αμέσως μετά την πτώση του ελικοπτέρου σήμανε συναγερμός στις Αρχές. Στην περιοχή άμεσα ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό των επιβατών του ελικοπτέρου, ενώ πλωτό του λιμενικού και ιδιώτης δύτης πραγματοποίησαν έρευνες. Στο σημείο του συμβάντος μετέβη και κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.