Quantcast
Κυβερνητικός εκπρόσωπος Κύπρου για ιρανικό τάνκερ: Δεν έχουμε λάβει κανένα αίτημα ελλιμενισμού - enikonomia.gr
share

Κυβερνητικός εκπρόσωπος Κύπρου για ιρανικό τάνκερ: Δεν έχουμε λάβει κανένα αίτημα ελλιμενισμού

δημοσιεύτηκε:

Κανένα αίτημα για ελλιμενισμό του Ιρανικού τάνκερ, Adrian Darya 1, δεν έχει υποβληθεί προς την Κυπριακή Δημοκρατία, τόνισε μιλώντας στο Sigmalive, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, σχολιάζοντας αναφορές για πιθανό ελλιμενισμό του ιρανικού δεξαμενόπλοιου στην Κύπρο.

Πρόκειται για τάνκερ το οποίο το Γιβραλτάρ είχε ακινητοποιήσει στις 4 Ιουλίου, κατ΄εφαρμογήν των ευρωπαϊκών κυρώσεων εναντίον της Συρίας, με την υποψία ότι μετέφερε πετρέλαιο στη Συρία. Το δεξαμενόπλοιο έλαβε την άδεια να αναχωρήσει όταν η Τεχεράνη διαβεβαίωσε πως το φορτίο των 2,1 εκατομμυρίων βαρελιών δεν θα παραδοθεί στη Συρία, και αναχώρησε τη 18η Αυγούστου.

Από τότε εξελίσσεται ένα διπλωματικό θρίλερ γύρω από το ιρανικό δεξαμενόπλοιο, με τις ΗΠΑ να προειδοποιούν πως οποιοσδήποτε προσφέρει υποστήριξη στο ιρανικό τάνκερ Adrian Darya 1 ή οποιοσδήποτε του επιτρέψει να ελλιμενιστεί ή να ξεφορτώσει αργό πετρέλαιο, κινδυνεύει να υποστεί κυρώσεις από τις ΗΠΑ.

«Είμαστε δεσμευμένοι να αντιταχθούμε στην πρόσβαση σε πόρους προς τις δυνάμεις της Ιρανικής Επαναστατικής Φρουράς, μια οργάνωση που διεξαγάγει μια απεχθή εκστρατεία τρόμου, σκοτώνοντας αμέτρητους Αμερικανούς και άλλους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο», δήλωσε εκπρόσωπος της αμερικανικής πρεσβείας στη Λευκωσία.

Σημειώνεται ότι το δεξαμενόπλοιο, που έπλεε με σημαία Παναμά, άλλαξε το όνομά του από Grace 1 σε Adrian Darya 1 για τη συνέχεια του ταξιδιού του και ύψωσε στον ιστό του την ιρανική σημαία, ενώ προηγουμένως έπλεε υπό σημαία Παναμά.

Πηγή: sigmalive.com


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.