Quantcast
Τσίπρας: Deadline για τη συμφωνία η 6η Ιουνίου - enikonomia.gr
share

Τσίπρας: Deadline για τη συμφωνία η 6η Ιουνίου

δημοσιεύτηκε:

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

 

Σταθμό αποτελεί για την κυβέρνηση η Σύνοδος Κορυφής στις 20 και 21 Μαΐου με τον Αλέξη Τσίπρα να φέρεται αποφασισμένος να θέσει το θέμα, ενώ ήδη προετοιμάζονται κατ’ ιδίαν συναντήσεις με την Ανγκελα Μέρκελ, τον Φρανσουά Ολάντ και τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Η κυβέρνηση, απαντώντας στην κριτική των θεσμών ότι δεν έχει θέσεις, προχωρεί σε καταγραφή των προτάσεων προς τους θεσμούς, ώστε να φανούν οι υποχωρήσεις που έως τώρα έχει κάνει, ενώ το κείμενο θα δοθεί στη δημοσιότητα τις προσεχείς μέρες.

Η Αθήνα επιμένει να υπάρξει συνεδρίαση του Eurogroup στις 22 Μαΐου, την επομένη της Συνόδου Κορυφής, με τους δανειστές να επιθυμούν να οριστεί η σύγκληση στις 25/5, προκειμένου να είναι μεγαλύτερος ο εκβιασμός, καθώς δύσκολα θα συγκεντρωθούν τα λεφτά για την πληρωμή μισθών και συντάξεων το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου.

Ούτως ή άλλως καταληκτική ημερομηνία για την ελληνική κυβέρνηση είναι η 6η Ιουνίου, καθώς τότε πρέπει να πληρωθούν οι νέες δόσεις προς τους δανειστές και αν δεν υπάρξει λύση με τους πιστωτές, χρήματα δεν θα υπάρχουν.

Τις τελικές θέσεις της κυβέρνησης θα διατυπώσει το κυβερνητικό συμβούλιο στις 6 το απόγευμα, όπου θα συζητηθεί και η πώληση του 51% του ΟΛΠ, όπως εισηγείται το ΤΑΙΠΕΔ στην κυβέρνηση. Το θέμα αναμένεται να προκαλέσει μεγάλες ενδοκυβερνητικές ρωγμές.

Πηγή: real.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.