Quantcast
Μαίνεται ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στο Λουτράκι - Και τα εναέρια μέσα στη μάχη με τις φλόγες - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ αναγνώστη - enikonomia.gr
share

Μαίνεται ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στο Λουτράκι – Και τα εναέρια μέσα στη μάχη με τις φλόγες – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ αναγνώστη

δημοσιεύτηκε:

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το πύρινο μέτωπο που μαίνεται από το Σάββατο στο Λουτράκι.

Οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έδωσαν δύσκολη μάχη με τις φλόγες κατά τη διάρκεια της νύχτας σε μία προσπάθεια να περιορίσουν το μέτωπο της φωτιάς, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας επιχειρούν και τα εναέρια μέσα. Το θετικό είναι ότι οι φλόγες δεν απειλούν κατοικίες.

Αναλυτικά, αυτή τη στιγμή στο σημείο βρίσκονται και επιχειρούν 169 πυροσβέστες εκ των οποίων οι 119 πεζοπόρα τμήματα, με 24 οχήματα, ένα μηχάνημα έργου, τέσσερις υδροφόρες των ΟΤΑ, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις δύο αεροσκάφη, τέσσερα ελικόπτερα και ένα συντονιστικό ελικόπτερο.

Δείτε φωτογραφίες που έστειλαν αναγνώστες του enikos.gr, αλλά και βίντεο από την πυρκαγιά στο Λουτράκι, η οποία ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου.

Συναγερμός και σήμερα για πυρκαγιές

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού καθώς και σήμερα θα πνέουν ισχυροί άνεμοι σε πολλές περιοχές της χώρας. Συγκεκριμένα, σε κατηγορία κινδύνου 4, είναι οι εξής περιοχές:

Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης και των Κυθήρων), Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα, Λακωνία), Στερεάς Ελλάδας ( Εύβοια), Βορείου Αιγαίου (Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία), Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες) και Κρήτης (Χανιά, Ρέθυμνο).

Δείτε τον χάρτη πρόβλεψης που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας:


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.