Quantcast
Ο Τσίπρας για τα πρωτογενή πλεονάσματα: Δεν υπήρχε λόγος να τεθεί σε διαπραγμάτευση η λύση του ΣΥΡΙΖΑ - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Ο Τσίπρας για τα πρωτογενή πλεονάσματα: Δεν υπήρχε λόγος να τεθεί σε διαπραγμάτευση η λύση του ΣΥΡΙΖΑ – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Σε ερώτηση για τα πρωτογενή πλεονάσματα ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε ότι “δεν υπήρχε λόγος να τεθεί σε διαπραγμάτευση η λύση που προσφέραμε με τον ειδικό λογαριασμό”.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί στη ΔΕΘ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θύμισε ότι “τα πλεονάσματα είναι η συνεισφορά της χώρας για τη μείωση του δημοσίου χρέους που έγινε υψηλό με τα πρώτα αποτυχημένα προγράμματα διάσωσης. Αν ζητούσαμε μείωση των πλεονασμάτων λόγω των Βορειοευρωπαϊων δεν θα ήταν εύκολο να εγκριθεί. Γι’ αυτό αποφασίσαμε ότι έχοντας 37 δισ. ευρώ στα δημόσια ταμεία, που όταν τα παραλάβαμε ήταν άδεια, να βάλουμε τα 5 δισ. ώστε να εξασφαλιστεί ότι οι δανειστές θα παίρνουν τα χρήματα που αντιστοιχούν στο πλεόνασμα”.

«Προσφέραμε μια λύση χωρίς να παραβιάζουμε τη συμφωνία στο οικονομικό της σκέλος. Αυτή η λύση δεν είχε λόγο να τεθεί προς διαπραγμάτευση προς τους εταίρους μας», επισήμανε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Προφανώς και τους ενημερώσαμε, και διεξοδικά» προσέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας και σημείωσε ότι αν οι θεσμοί είχαν τρομερή διαφωνία «θα το μαθαίνατε».

«Θα είχαμε τη δυνατότητα με περίπου 2 δισ. κατ΄ έτος να κάνουμε περισσότερες ελαφρύνσεις» είπε ο. κ. Τσίπρας και σημείωσε: «Ενώ το 2020 θα πηγαίναμε σε μια λύση που θα είχε πλεονάσματα 2,5% με απόλυτη ευθύνη της κυβέρνησης πηγαίνουμε πάλι στο 3,5%».

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ1:


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.