Quantcast
Καραμανλής: Το μετρό Θεσσαλονίκης θα στοιχίσει λιγότερο - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Καραμανλής: Το μετρό Θεσσαλονίκης θα στοιχίσει λιγότερο – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Τις δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το Μετρό Θεσσαλονίκης, σχολίασε, μεταξύ άλλων ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Κώστας Καραμανλής, σχολιάζοντας ότι «το να μιλάει ο Τσίπρας για μεγαλοεργολάβους, είναι τραγικό».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο υπουργός χαρακτήρισε ως «γεφύρι της Άρτας» την ιστορία με το Μετρό της Θεσσαλονίκης και χαρακτήρισε «τραγικό λάθος το ότι στο σταθμό Βενιζέλου δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα».

«Πρέπει σε κάποια φάση να μπορέσουμε να συνδυάσουμε και το μετρό και τα αρχαία», είπε ο κ. Καραμανλής ξεκαθαρίζοντας πως με τη λύση που προκρίνει η κυβέρνηση «όχι μόνο δε θα δώσουμε περισσότερα λεφτά στους εργολάβους, αλλά θα στοιχίσει 30 εκατ. ευρώ λιγότερα».

Για το φόρο στα καύσιμα

«Έχουμε ήδη προβεί σε πολλές μειώσεις φόρων», απάντησε ο Κώστας Καραμανλής ερωτηθείς για το φόρο στα καύσιμα. «Έχουμε από τις υψηλότερες φορολογίες στα καύσιμα», σχολίασε για να προσθέσει πως «Όταν μειώνεις τη φορολογία, δίνεις έσοδα στο κράτος. Αυτή είναι η πολιτική μας».

Σχετικά με τις διεθνείς εξελίξεις έκανε λόγο για «μεγάλες γεωπολιτικές αλλαγές στη Μέση Ανατολή. «Είμαστε στην Ευρώπη, αλλά επηρεαζόμαστε από αυτές», σημείωσε και τόνισε ότι «οι μειώσεις των φόρων πρέπει να γίνονται με μεγάλη προσοχή και στο πίσω μέρος του μυαλού μας να έχουμε ποιο θα είναι το δημοσιονομικό αποτύπωμα».

Απαντώντας στο αν θα υπάρξει αύξηση στο επίδομα θέρμανσης, υπογράμμισε ότι «η μεσαία τάξη χρειάζεται ανόρθωση», αφού «χωρίς μεσαία τάξη δεν είμαστε ευρωπαϊκή χώρα, δεν είμαστε δημοκρατική χώρα».

«Αν δεν κάνουμε κάτι, τα τέλη κυκλοφορίας θα αυξηθούν το 2021»

«Θα πληρώσουμε ακριβώς τα ίδια με πέρυσι», διαβεβαίωσε ο Κώστας Καραμανλής, τονίζοντας ωστόσο ότι, «υπάρχει ευρωπαϊκή οδηγία για τη σύνδεσή τους με τους ρύπους».

«Έχουμε από τους παλαιότερους στόλους αυτοκινήτων», σημείωσε ανακοινώνοντας πως η λύση που εξετάζει η κυβέρνηση είναι «η στήριξη εισαγωγής καλών μεταχειρισμένων αυτοκινήτων νέας τεχνολογίας».

«Η προηγούμενη κυβέρνηση έκανε απαγορευτική την εισαγωγή μεταχειρισμένων αυτοκίνητων, λόγω του ότι ερχόντουσαν ανεξέλεγκτα πολλά αυτοκίνητα από μεγάλες εταιρείες leasing», είπε ο υπουργός Μεταφορών, τονίζοντας πως «αν δεν κάνουμε κάτι άμεσα, εκ των πραγμάτων θα αυξηθούν τα τέλη του 2021».

«Η Αττική Οδός πήρε πίσω τη μείωση χωρίς ανταλλάγματα»

«Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δεν ίσχυσε, αφού αν ίσχυε, η Αττική Οδός θα πήγαινε στα διοικητικά δικαστήρια και θα κέρδιζε», δήλωσε αναφερόμενος στην κίνηση του προκατόχου του για την αναβολή της αύξησης της τιμής των διοδίων στην Αττική Οδό.

«Εμείς είπαμε πως αυτήν τη στιγμή δεν πρέπει να γίνει η αύξηση. Χωρίς ανταλλάγματα, χωρίς υποσχέσεις πήρε πίσω την αύξηση», είπε κάνοντας αποδίδοντας την προαναγγελία της αύξησης σε «ναυάγιο» συνομιλιών για έργα επέκτασης μεταξύ της εταιρείας και της προηγούμενης ηγεσίας του υπουργείου.

«Δεν θα αυξηθεί η τιμή στις αστικές συγκοινωνίες»

«Θα ήταν ανώριμο να πω ότι θα μειώναμε το εισιτήριο», διευκρίνισε ο υπουργός Μεταφορών κάνοντας λόγο για «τραγική κατάσταση στα Μέσα» και ξεκαθαρίζοντας πως «το εισιτήριο δε θα αυξηθεί».

Στάθηκε ωστόσο στο μεγαλύτερο πρόβλημα, που δεν είναι άλλο από την παράνομη διέλευση, τονίζοντας πως «πρέπει αλλάξει αυτή η κουλτούρα». «Έχουμε ήδη αυξήσει τους ελέγχους», υπενθύμισε ο Κώστας Καραμανλής.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:




share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.