Quantcast
Αχτσιόγλου στον Realfm 97,8 για Novartis: Ο Πρωθυπουργός πρέπει να αποφασίσει και να αφήσει αυτούς τους τακτικισμούς - Είναι διπλή δειλία - enikonomia.gr
share

Αχτσιόγλου στον Realfm 97,8 για Novartis: Ο Πρωθυπουργός πρέπει να αποφασίσει και να αφήσει αυτούς τους τακτικισμούς – Είναι διπλή δειλία

δημοσιεύτηκε:

“Η ΝΔ είπε ότι είναι αγράμματος και αμόρφωτος όποιος υποστηρίζει ότι μέσα από την αύξηση των μισθών μπορεί να τονωθεί και η αναπτυξιακή δυναμική της οικονομίας. Δεν θέλω να κάνω μάθημα τώρα για το πόση συζήτηση υπάρχει μεταξύ των οικονομολόγων εδώ και δεκαετίες αναφορικά με το wavelet growth, όπως λέγεται, δηλαδή την ανάπτυξη που κινείται μέσα από την τόνωση της ενεργού ζήτησης ούτε για τη συζήτηση που υπάρχει στον ΟΟΣΑ σε σχέση με το πόσα κίνητρα δίνουν στους εργοδότες και τους εργαζόμενους να γίνουν πιο παραγωγικοί και αποδοτικοί μέσω της αύξησης των μισθών. Αυτό που πολιτικά έχει σημασία είναι ότι η ΝΔ δείχνει να έχει μια αλλεργία σε οποιαδήποτε συζήτηση αφορά στην τόνωση μισθών και εργατικών δικαιωμάτων” δήλωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Εργασίας του κόμματος, Έφη Αχτσιόγλου, στον Realfm 97,8.

Μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου και τον Αντώνη Δελλατόλα, είπε ότι “υπάρχει και ένας βαθμός fake news που αναπαράγονται από τον κ. Βρούτση. Η πραγματικότητα είναι ότι το καλοκαίρι όταν φύγαμε εμείς από το υπουργείου αφήσαμε περίπου 100.000 κύριες, επικουρικές και εφάπαξ ληξιπρόθεσμα, επίσης όμως μέσα στην τελευταία τετραετία κάναμε μια δουλειά όπου μειώσαμε τις εκκρεμότητες που μας είχε αφήσει στο παρελθόν ο κ. Βρούτσης κατά 70%. Ο κ. Βρούτσης στο παρελθόν είχε αφήσει όταν έφυγε 400.000 απλήρωτες και εμείς σε αυτά τα χρόνια δουλέψαμε και πληρώσαμε το 70% και έμειναν 100.000 απλήρωτες. Άρα, παραμένει ένα πρόβλημα αλλά έχει γίνει πολύ δουλειά την προηγούμενη περίοδο”.

“Αυτή η κίνηση είναι μια κίνηση ακραίου τακτικισμού κατά τη γνώμη μου. Είναι ένα τερτίπι, που νομίζω ότι γίνεται για να κρατήσει εσωκομματικές ισορροπίες από τον Πρωθυπουργό. Ή που ο κ. Σαμαράς είναι ένας ακραίος συκοφάντης και δεν υπάρχει θέμα σκευωρίας ή που ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνηση μας είχε κάνει μια σκευωρία. Και τα δύο μαζί δεν μπορούν να ισχύουν. Άρα ο Πρωθυπουργός πρέπει να αποφασίσει και να αφήσει αυτούς τους τακτικισμούς για να κρατήσει και τις εσωτερικές του ισορροπίες και με την μία και την άλλη πλευρά του κόμματός του. Θεωρώ ότι είναι διπλή δειλία αυτό. Το δεύτερο επί της ουσίας είναι ότι είναι πρωτοφανές να επιχειρείται η δίωξη αυτών που κινήθηκαν για την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος” τόνισε.

Ακούστε το ηχητικό:


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.