Quantcast
Τα δύο αδικήματα που μελετά η ΝΔ για την παραπομπή Παπαγγελόπουλου σε προανακριτική - enikonomia.gr
share

Τα δύο αδικήματα που μελετά η ΝΔ για την παραπομπή Παπαγγελόπουλου σε προανακριτική

δημοσιεύτηκε:

Tου Γιώργου Λυκουρέντζου

Σε αναζήτηση αδικήματος επί του οποίου θα στηθεί η πρόταση σύστασης επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για τον τέως αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο βρίσκεται η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.
Στην ανακοίνωσή του ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ Σταύρος Καλαφάτης παρά το γεγονός ότι γνωστοποίησε την πρόθεση για κατάθεση πρότασης σύστασης επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης απέφυγε να αναφερθεί σε συγκεκριμένο αδίκημα και περιορίστηκε να μιλήσει για αθέμιτες πρακτικές και παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης.
Τη δεδομένη χρονική στιγμή πάντως δύο είναι τα αδικήματα τα οποία έχουν πέσει στο τραπέζι των προτάσεων και δείχνουν ως τα επικρατέστερα. Το πρώτο είναι η ηθική αυτουργία σε κατάχρηση εξουσίας , η οποία όμως έχει τελεστεί κατά τη Ν.Δ από την κυρία Τουλουπάκη και το δεύτερο η πρόκληση και προσφορά για την τέλεση εγκλήματος όπως αυτή περιγράφεται στο άρθρο 186 του Ποινικού Κώδικα.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον πάντως έχει η άποψη νομικών στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας ότι υπάρχει ισχυρή επιχειρηματολογία προκειμένου είτε το ένα είτε το άλλο αδίκημα να μη θεωρηθούν υπουργικά και ως εκ τούτου η επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης έπειτα από λίγες συνεδριάσεις να δηλώσει αναρμόδια και να επιστρέψει γρήγορα τον φάκελο στη Δικαιοσύνη.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.