Quantcast
DW: Προς νέα χρονιά ρεκόρ ο ελληνικός τουρισμός; - enikonomia.gr
share

DW: Προς νέα χρονιά ρεκόρ ο ελληνικός τουρισμός;

δημοσιεύτηκε:

Παρότι η Ελλάδα ανέμενε μια νέα χρονιά ρεκόρ για τον τουρισμό της, «οι Γερμανοί προφανώς διστάζουν πλέον να περάσουν εκεί τις διακοπές τους. Τελευταία ο αριθμός των προκρατήσεων μειώθηκε σημαντικά», έγραφε την Τετάρτη η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung επικαλούμενη στοιχεία του προέδρου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) Ανδρέα Ανδρεάδη.

Σύμφωνα με αυτά, τον Μάρτιο ο αριθμός των προκρατήσεων μειώθηκε κατά 26% σε σχέση με τον Μάρτιο του 2014. Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο ίδιος αποδίδει την αρνητική εξέλιξη στην αβέβαιη πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα.

 

Χανιά από φέτος στον κατάλογο της TUI

Οι μεγάλοι γερμανικοί Tour operator πάντως δεν επιβεβαιώνουν αυτή την εικόνα. Αντιθέτως, ο αριθμός των προκρατήσεων για το φετινό καλοκαίρι κινείται μέχρι στιγμής στα περσινά επίπεδα ρεκόρ ή και υψηλότερα. Όπως είπε προς τη Deutsche Welle η εκπρόσωπος τύπου της TUI Κάτριν Σπιχάλα:

«Η Ελλάδα εξακολουθεί να συγκαταλέγεται στους δημοφιλέστερους προορισμούς των γερμανών πελατών της TUI. Μετά την Ισπανία και την Τουρκία, η Ελλάδα καταλαμβάνει την τρίτη θέση. Για την επικείμενη καλοκαιρινή σεζόν που έχει ξεκινήσει ήδη στην Ελλάδα, η ζήτηση παραμένει υψηλή. Το 2014 είχαμε μια χρονιά ρεκόρ για την TUI στην Ελλάδα ενώ και για την τρέχουσα χρονιά η ζήτηση είναι ικανοποιητική, παρά την πολιτική κατάσταση. Ο αριθμός των κρατήσεων κινείται στα περσινά επίπεδα, στα περσινά πολύ καλά επίπεδα».

Άλλωστε, όπως υπογραμμίζει η Κάτριν Σπιχάλα, δεν συντρέχουν λόγοι να μην επισκεφτεί κάποιος την Ελλάδα καθώς ο τουριστικός κλάδος έχει προχωρήσει σε μεγάλες επενδύσεις και η χώρα παραμένει ελκυστική για τους τουρίστες.

Η TUI μάλιστα έχει συνάψει φέτος πολλές νέες συνεργασίες με ξενοδοχεία ενώ για πρώτη φορά συμπεριλαμβάνει στον κατάλογο των προσφορών της και τα Χανιά. Εκτιμάται μάλιστα ότι τα Χανιά θα είναι φέτος ένας από τους βασικούς τουριστικούς προορισμούς των πελατών της TUI.

 

Θα «βουλιάξουν» και πάλι Κρήτη, Ρόδος και Κως

Την άκρως θετική αυτή εικόνα επιβεβαίωσε στη DW και η εκπρόσωπος τύπου της Alltours Αλεξάντρα Χόφμαν η οποία κάνει λόγο για άλλη μια εξαιρετική χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό.

Στην Alltours μάλιστα ο αριθμός των προκρατήσεων ξεπερνά μέχρι στιγμής τα περσινά επίπεδα με το σχετικό ποσοστό να παρουσιάζει διψήφιο αριθμό αύξησης.

Ελαφρώς διαφοροποιημένη η εικόνα στην Thomas Cook. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο τύπου του τουριστικού ομίλου Νίνα Κρέκε, «η Ελλάδα παρουσιάζει σημαντικό αριθμό κρατήσεων. Και για το φετινό καλοκαίρι είχαμε καλό αριθμό προκρατήσεων.

Τις τελευταίες εβδομάδες η ζήτηση μειώθηκε ελαφρώς, είναι κάπως πιο συγκρατημένη, ωστόσο οι τάσεις παραμένουν θετικές».

Στην Thomas Cook o αριθμός των κρατήσεων για την Κρήτη και την Κω μάλιστα ξεπερνά μέχρι στιγμής τα περσινά επίπεδα.

Δημοφιλέστεροι προορισμοί των γερμανών τουριστών στην Ελλάδα πάντως παραμένουν, για άλλη μια χρονιά, Κρήτη, Ρόδος και Κως.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.