Quantcast
Κοινά μηνύματα Αθήνας - Λευκωσίας στη Νέα Υόρκη - enikonomia.gr
share

Κοινά μηνύματα Αθήνας – Λευκωσίας στη Νέα Υόρκη

δημοσιεύτηκε:

Η αποστολή κοινών μηνυμάτων Αθήνας-Λευκωσίας εν όψει των σημαντικών συναντήσεων που θα λάβουν χώρα στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ συμφωνήθηκε στη συνάντηση που είχε ο Έλληνας ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας με τον Κύπριο ομόλογο του Νίκο Χριστοδουλίδη. Σε αυτό το πλαίσιο, οι δύο υπουργοί επαναβεβαίωσαν ότι υπάρχει απόλυτος συντονισμός στην στάση των δύο χωρών.

«Το κύριο αντικείμενο της συνάντησης μας ήταν ο συντονισμός μας στα πολλά θέματα που αφορούν την εξωτερική πολιτική των δύο χωρών μας, τόσο και στην ανατολική Μεσόγειο όσο και στο Αιγαίο», σημείωσε ο Έλληνας ΥΠΕΞ.

Όπως είπε ο κ. Δένδιας, οι δύο πλευρές συζήτησαν για τις προοπτικές επανέναρξης της διαπραγματευτικής διαδικασίας υπό το πρίσμα των συνεχιζόμενων προσπαθειών που καταβάλει η ειδική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Τζειν Χολ Λουτ, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις από το σημείο που έμειναν στο Κραν Μοντάνα.

«Πρέπει να πω ότι πάρα την συνεχή εποικοδομητική στάση την οποία τηρεί η Κυπριακή Δημοκρατία, η Τουρκία δεν έχει μια ανάλογη αντιμετώπιση. Δεν βοηθάει στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων».

Όπως ξεκαθάρισε ο κ. Δένδιας, η ελληνική πλευρά θα τονίσει στην Τουρκία την ανάγκη να υπάρξει η δική της συνεργασία στο πλαίσιο της επανέναρξης των συνομιλιών.

«Δεν υπάρχει άλλος τρόπος, η Τουρκία οφείλει να αντιληφθεί ότι αυτό είναι το ευρωπαϊκό πλαίσιο επίλυσης των διαφορών», τόνισε ο Έλληνας ΥΠΕΞ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.