Quantcast
Η Θάνου προσέφυγε στο ΣτΕ κατά του διορισμού της νέας διοίκησης της Επιτροπής Ανταγωνισμού - enikonomia.gr
share

Η Θάνου προσέφυγε στο ΣτΕ κατά του διορισμού της νέας διοίκησης της Επιτροπής Ανταγωνισμού

δημοσιεύτηκε:

Της Άννας Κανδύλη

Την ακύρωση της πράξης διορισμού της νέας διοίκησης της Επιτροπή Ανταγωνισμού ζητούν με προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας, η Βασιλική Θάνου, καθώς και η πρώην αντιπρόεδρος της Αρχής, Αννα Νάκου. Όπως υποστηρίζουν η πράξη είναι παράνομη, αντισυνταγματική και αντίθετη στο ενωσιακό δίκαιο.

Συγκεκριμένα, οι προσφεύγουσες δια του συνηγόρου τους καθηγητή Πάνου Λαζαράτου, στρέφονται κατά των υπ΄ αριθμ. 86330/29-8-2019 και 86332/29-8-2019 αποφάσεων του Υπουργού Ανάπτυξης με θέμα «Διορισμός Προέδρου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού», με την οποία διορίσθηκε ως Πρόεδρος στην Επιτροπή Ανταγωνισμού ο Ιωάννης Λιανός και «Διορισμός Αντιπροέδρου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού», με την οποία διορίσθηκε ως Αντιπρόεδρος στην Επιτροπή Ανταγωνισμού η Καλλιόπη Μπενετάτου.

Όπως αναφέρεται στην αίτηση «οι προσβαλλόμενες πράξεις διορισμού νέου Προέδρου και Αντιπροέδρου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, είναι παράνομες, στερούμενες νομίμου ερείσματος, και πάσχουν από πλημμελή και μη νόμιμη αιτιολογία. Συνεπεία τούτου, οι προσβαλλόμενες με την παρούσα αίτηση ακυρώσεως πράξεις, ερειδόμενες επί παράνομων διαπιστωτικών πράξεων, στερούνται νομίμου ερείσματος και είναι για τον λόγο αυτό παράνομες, καθώς και πλημμελώς και μη νομίμως αιτιολογημένες.»


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.