Quantcast
Πομπέο: Είμαστε εδώ να διασφαλίσουμε ότι η Ελλάδα θα επιτελέσει τον ρόλο της σαν πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Πομπέο: Είμαστε εδώ να διασφαλίσουμε ότι η Ελλάδα θα επιτελέσει τον ρόλο της σαν πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

“Είναι μεγάλη μου χαρά που βρίσκομαι εδώ. Όλα πηγαίνουν καλά, έχουμε έναν υπέροχο καιρό, δουλεύουν όλοι σκληρά, όπως βλέπετε έχουν ανάψει για τα καλά οι μηχανές”, είπε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο κατά τη συνάντηση του με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

“Η σχέση των δύο χωρών μας είναι στο απόγειο, ποτέ δεν ήταν υψηλότερες, και προσβλέπω στο πώς θα προχωρήσουμε μπροστά. Κύριε Πρωθυπουργέ αναφέρατε τις κινήσεις και τις πρωτοβουλίες σας για την συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα. Έχετε δώσει πρόσβαση στον ιδιωτικό τομέα και αναφέρατε τις ευκαιρίες στον τομέα της τεχνολογίας, της ενέργειας και τον φαρμακευτικό. Οι αμερικανικές εταιρείες είναι έτοιμες να έρθουν να επενδύσουν και να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Πομπέο και σημείωσε:

“Ο οικονομικός τομέας είναι ένας από τους πυλώνες της συνεργασίας μας, αλλά επίσης να συζητήσουμε τον ρόλο που μπορεί να παίξει η Ελλάδα σε αυτή τη γεωγραφική περιοχή. Είναι μία ενεργή περιοχή, γίνονται πολλά και είμαστε εδώ να διασφαλίσουμε ότι η Ελλάδα θα διατελέσει τον ρόλο της σαν πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή”.

“Αναφέρατε τη συμφωνία αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας. Υπάρχουν πολλά να συζητηθούν στο πλαίσιο της συμφωνίας, υπάρχουν επίσης και άλλα πολλά στοιχεία οικονομικά και πολιτικά που μπορούν να συνάδουν με αυτή τη συμφωνία. Θα κουβεντιάσουμε πολλά πράγματα και φυσικά είμαι σίγουρος ότι μέσα από τη συνομιλίας μας μπορούμε να υπερβούμε πολλές από τις προκλήσεις”, πρόσθεσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ:


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.