Quantcast
Έρχονται αλλαγές στα μέσα μαζικής μεταφοράς - Πώς οι μπάρες του μετρό θα "ανοίγουν" με τις τραπεζικές κάρτες - enikonomia.gr
share

Έρχονται αλλαγές στα μέσα μαζικής μεταφοράς – Πώς οι μπάρες του μετρό θα “ανοίγουν” με τις τραπεζικές κάρτες

δημοσιεύτηκε:

Με στόχο τη βελτίωση της εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού το υπουργείο Μεταφορών σχεδιάζει τον ανασχεδιασμό των συγκοινωνιών.

Όπως αναφέρουν “ΤΑ ΝΕΑ” μέσω του ηλεκτρονικού κομίστρου εξετάζεται να εμπλουτιστούν οι ήδη παρεχόμενες υπηρεσίες με νέες τεχνολογίες πληρωμών που θα τεθούν στη διάθεση των επιβατών. Στο πλαίσιο αυτό, σχεδιάζεται μέσα στο 2020 να ενσωματωθεί στο ηλεκτρονικό εισιτήριο ειδική εφαρμογή που θα επιτρέπει τη χρέωση των μετακινήσεων και με ανέπαφες χρεωστικές κάρτες. Πρόκειται για δυνατότητα που θα επιτρέπει στους επιβάτες να περνούν από τις μπάρες του μετρό και των άλλων συγκοινωνιακών μέσων χρησιμοποιώντας μόνο τις τραπεζικές κάρτες πληρωμών χωρίς να αγοράζουν εισιτήριο.

Όπως εξηγούν οι ειδικοί, αυτό θα επιτυγχάνεται με τη χρήση τεχνολογίας του ανοικτού κυκλώματος που επιτρέπει να χρησιμοποιούνται τραπεζικές κάρτες ως εισιτήρια. Στο Λονδίνο αυτό το μέτρο εφαρμόζεται εδώ και δύο χρόνια με σημαντικά οφέλη για τους συγκοινωνιακούς φορείς.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.