Quantcast
Ερώτηση της Σπυράκη στην Κομισιόν για την επένδυση της Volkswagen στην Τουρκία - enikonomia.gr
share

Ερώτηση της Σπυράκη στην Κομισιόν για την επένδυση της Volkswagen στην Τουρκία

δημοσιεύτηκε:

Θέμα αθέμιτου ανταγωνισμού και απώλειας θέσεων εργασίας στην ΕΕ, από την επένδυση ύψους 1 δισ. ευρώ που ανακοίνωσε η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen ότι θα υλοποιήσει στην Τουρκία, έθεσε με ερώτησή της προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η ευρωβουλευτής της ΝΔ και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος , Μαρία Σπυράκη.

Η ευρωβουλευτής αναφέρει ότι στην απόφαση της εταιρείας έπαιξε ρόλο και το γεγονός ότι η τουρκική κυβέρνηση επιδοτεί την επένδυση.

Η ερώτηση της κ. Σπυράκη

Θέμα: Επενδύσεις της VW στην Τουρκία

Η VW ανακοίνωσε πρόσφατα επένδυση ύψους1 δις ευρώ, που θα δημιουργήσει 4000 θέσεις εργασίας στην Τουρκία. Στην απόφαση της εταιρείας έπαιξε ρόλο και το γεγονός ότι η τουρκική κυβέρνηση επιδοτεί την επένδυση. Ασφαλώς οι ευρωπαϊκές εταιρείες έχουν δικαίωμα να επενδύουν όπου θέλουν, όμως το να επιδοτούνται από ξένες κυβερνήσεις επενδύσεις, οι οποίες ουσιαστικά δημιουργούν ανταγωνισμό στα ευρωπαϊκά εργοστάσια και τις ευρωπαϊκές θέσεις εργασίας, ιδίως αν πρόκειται για κυβερνήσεις χωρών σε ενταξιακή διαδικασία και τελωνειακή ένωση, έναν ζήτημα το οποίο χρήζει διερεύνησης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ερωτάται η Επιτροπή:

1. Είναι συμβατή η κρατική ενίσχυση που θα λάβει η VW από την τουρκική κυβέρνηση με τους ευρωπαϊκούς κανόνες περί κρατικών ενισχύσεων;

2. Εάν η τελωνειακή ένωση δεν επιβάλλει σεβασμό των διατάξεων περί κρατικών ενισχύσεων στις τρίτες χώρες, προτίθεται η Επιτροπή να θέσει το θέμα στις διαπραγματεύσεις της ενταξιακής διαδικασίας;


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.