Quantcast
Λάππας στον Realfm 97,8: Πιθανολογώ ότι οι τρεις πρώτοι μάρτυρες που θα κληθούν στην επιτροπή θα είναι η Τουλουπάκη, η Ράικου και ο Αγγελής - enikonomia.gr
share

Λάππας στον Realfm 97,8: Πιθανολογώ ότι οι τρεις πρώτοι μάρτυρες που θα κληθούν στην επιτροπή θα είναι η Τουλουπάκη, η Ράικου και ο Αγγελής

δημοσιεύτηκε:

“Πιθανολογώ ότι η πλειοψηφία που είναι η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ θα επιλέξουν, και αυτό θα είναι το ορθό μεταξύ μας, οι πρώτοι θα είναι οι μάρτυρες που αναφέρονται στη δικογραφία, η κ. Τουλουπάκη, η κ. Ράικου και ο κ. Αγγελής. Νομίζω αυτοί οι τρεις θα είναι οι πρώτοι και από εκεί και πέρα εμείς φτιάξαμε έναν κατάλογο μαρτύρων, θα τον παραδώσουμε το μεσημέρι. Ας μην πω τα ονόματα γιατί έχει να κάνει με απόφαση της επιτροπής μας. Πάντως αυτοί οι τρεις θα είναι οι πρώτοι, έτσι θα ξεκινήσει η ποινική διαδικασία” δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Δικαιοσύνης του κόμματος, Σπύρος Λάππας στον Realfm 97,8.

Μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου και τον Αντώνη Δελλατόλα δήλωσε “το υλικό, δεν είναι υλικό που είναι ποινικά αξιόλογο, πολιτικά μπορεί κάθε παράταξη να το αξιολογεί όπως νομίζει, εγώ σας μιλάω ως ποινικολόγος, ποινικά δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο στοιχείο που να δημιουργεί έστω την απειροελάχιστη υποψία ή υπόνοια ότι μπορεί να τελέστηκε το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας”.

“Ζούμε μια περίοδο στην Ελλάδα και με λυπεί αφάνταστα, που δεν υπάρχει μόνο μια απαξίωση του πολιτικού συστήματος, του οποίου η αξιοπιστία έφθασε στο ναδίρ. Με θλίβει, ως νομικό κυρίως, να βλέπω αυτό το ξεκατίνιασμα μεταξύ κορυφαίων εισαγγελικών λειτουργών και δικαστικών προσώπων, τα οποία παρακολουθεί άναυδος ο ελληνικός λαός που θεωρεί τη δικαιοσύνη το τελευταίο καταφύγιο” σχολίασε.

“Ακούω από το 2017 το αφήγημα περί σκεωρίας και εξοργίζομαι γιατί όλη η οικουμένη μιλάει για το τεράστιο σκάνδαλο της Novartis” τόνισε.

Ερωτηθείς για τις 10 κάλπες είπε “χαίρομαι που μπήκαν στο αρχείο. Δεν έχω τα χαρτιά μου μπροστά να σας πω μια ωραία τοποθέτηση του Βαγγέλη Βενιζέλου, μάλλον στην υπόθεση Παπακωνσταντίνου, όπου είχε πει ότι η επιστήμη επιβάλλει όσοι είναι οι εγκαλούμενοι, τόσες και οι κάλπες”.

Αναφορικά με τους προστατευόμενους μάρτυρες και αν θα κληθούν από την επιτροπή είπε ότι “όλα τα στελέχη της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ που συμμετέχουν στην επιτροπή θα προτείνουν πράγματι την εξέταση των προστατευόμενων μαρτύρων. Οι μάρτυρες αυτοί δεν μπορούν να εξεταστούν με τα προσωπικά τους στοιχεία, πρέπει να εξεταστούν με τον τρόπο που εξετάστηκαν από την εισαγγελία διαφθοράς. Υπάρχει τρόπος προβλέπεται, δεν μπορούν να κληθούν με τα πραγματικά τους ονόματα. Υπάρχει δυνατότητα αν το προτείνει η πλειοψηφία δεν έχουμε καμία αντίρρηση εμείς να κληθούν οι άνθρωποι να καταθέσουν. Δεν υπάρχει κανένα θέμα. Υπάρχει η δυνατότητα να εξεταστούν, αυτή είναι η άποψή μας”.

“Και οι συνάδελφοι, που είναι νομικοί τουλάχιστον, των άλλων κομμάτων αντιλαμβάνονται ότι είναι μια δικογραφία σχεδόν “πουκάμισο αδειανό”” συμπλήρωσε.

Ακούστε το ηχητικό:


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.