Quantcast
Κοντονής στον Realfm για Novartis: Η Γ.Γ. Καταπολέμησης της Διαφθοράς και ο κ. Παπαγγελόπουλος είχαν μαύρα μεσάνυχτα – Εγώ έστειλα την υπόθεση στη Δικαιοσύνη - enikonomia.gr
share

Κοντονής στον Realfm για Novartis: Η Γ.Γ. Καταπολέμησης της Διαφθοράς και ο κ. Παπαγγελόπουλος είχαν μαύρα μεσάνυχτα – Εγώ έστειλα την υπόθεση στη Δικαιοσύνη

δημοσιεύτηκε:

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, μίλησε στον Realfm 97,8 και στον Νίκο Χατζηνικολάου και στον Αντώνη Δελλατόλα.

Ερωτηθείς γιατί στο επίκεντρο των καταγγελιών βρίσκεται ο κ. Παπαγγελόπουλος που ήταν αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, και όχι ο ίδιος που ήταν υπουργός τη συγκεκριμένη , απάντησε: “Δεν θέλω να μπω σε μια αντιπαράθεση με τον κ. Παπαγγελόπουλο. Εγώ προσπάθησα να λειτουργήσω και λειτούργησα θεσμικά σε όλη αυτή την διαδικασία. Ήμουν ο άνθρωπος που έστειλε την υπόθεση στη Δικαιοσύνη όταν η Γενική Γραμματεία καταπολέμησης της Διαφθοράς και ο κ. Παπαγγελόπουλος δεν είχαν πάρει χαμπάρι περί τίνος επρόκειτο. Και μάλιστα τον είχα ρωτήσει τότε, τι γίνεται με αυτή την ιστορία και είχαν μαύρα μεσάνυχτα όλοι τους. Και αναγκάστηκα και την έστειλα στη Δικαιοσύνη για να διερευνηθεί η υπόθεση. Τότε θυμάστε υπήρχαν σωρεία δημοσιευμάτων ότι διενεργείται έρευνα από το FBI και τις ομοσπονδιακές αρχές των ΗΠΑ, και υπάρχει πιθανότητα εμπλοκής μεγάλου αριθμού γιατρών και ιδιωτών και του ΕΣΥ”.

Όταν είχε ξεκινήσει αυτή η ιστορία όλοι μπορεί να υποπτευόμαστε ότι μπορεί να υπάρξει εμπλοκή πολιτικών προσώπων αλλά εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχε κάτι δεδομένο και δεν σας κρύβω ότι εγώ εξεπλάγην όταν έλαβα τη δικογραφία από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και είδα για παράδειγμα το όνομα του κ. Πικραμμένου ως ενός εκ των εμπλεκομένων, όχι από την κυβέρνηση γιατί είναι άδικα αυτά τα οποία λέγονται για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά από μάρτυρες που είχαν καταθέσει” υπογράμμισε.

Σχετικά με το ενδεχόμενο να ζητήσει ο κ. Παπαγγελόπουλος την αιτιολογία που μπήκε στο αρχείο η υπόθεσηγια τον κ. Σαμαρά σχολίασε “Νομίζω ότι τη διάταξη του εισαγγελέα την είχε αποστείλει η εισαγγελέας Διαφθοράς στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και αυτή σε εμένα και την είχα διαβιβάσει στη Βουλή. Αφορούσε πολιτικά πρόσωπα και είχε διαβιβαστεί αυτή η δικογραφία στη Βουλή αν θυμάμαι καλά και θυμάμαι. Είναι προσβάσιμη και σε κάθε περίπτωση μια επιτροπή μπορεί να ζητήσει κάποιες δικαστικές αποφάσεις για να έχει πλήρη εικόνα της κατάστασης”.

Ακούστε το ηχητικό:


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.