Quantcast
ΝΔ: Μαθητευόμενοι μάγοι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ - enikonomia.gr
share

ΝΔ: Μαθητευόμενοι μάγοι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

δημοσιεύτηκε:

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας της Νέας Δημοκρατίας κ. Βασίλης Οικονόμου, με αφορμή την αδυναμία πληρωμής των επικουρικών συντάξεων του Ιουνίου και το σπάσιμο του ομολόγου του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ), έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Οι μαθητευόμενοι μάγοι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζουν τα “θαύματά” τους, στην πλάτη των Ελλήνων ασφαλισμένων. Αυτή τη φορά είναι η σειρά του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ), το οποίο προφανώς μετά από “άνωθεν” εντολή, ετοιμάζεται να ρευστοποιήσει 100 εκατομμύρια ευρώ από τα “ομόλογα” που διαθέτει, προκειμένου να πληρωθούν οι επικουρικές συντάξεις του Ιουνίου.

Το σπάσιμο του ομολόγου του συγκεκριμένου ταμείου επιβαρύνει 25 ολόκληρα εκατομμύρια το ελληνικό δημόσιο. Δυστυχώς είναι η πρώτη φορά που ένα ασφαλιστικό Ταμείο θα αναγκαστεί να “βάλει χέρι” στα ομόλογά του για να πληρώσει τις συντάξεις του μήνα. Καλούμε την Κυβέρνηση και την διοίκηση του ΕΤΕΑ να πάρει θέση και να πει όλη την αλήθεια στους ασφαλισμένους.

 Οι κόποι ετών των εργαζομένων δεν αποτελούν κτήμα κανενός κόμματος, καμίας διοίκησης ασφαλιστικού ταμείου και ασφαλώς καμίας παρέας ερασιτεχνών που προσπαθούν να πείσουν ότι κυβερνούν. Η Νέα Δημοκρατία είχε εγκαίρως προειδοποιήσει για την καταστρεπτική τακτική που ακολουθεί η κυβέρνηση στο χώρο της κοινωνικής ασφάλισης και δυστυχώς η επιβεβαίωση ήρθε. Οι ευθύνες είναι τεράστιες και θα αναζητηθούν. Επιτέλους σοβαρότητα, ευθύνη και πάνω από όλα ειλικρίνεια.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.