Quantcast
Μήνυμα Παυλόπουλου από τη Θεσσαλονίκη: Να υπερασπιζόμαστε έναντι πάντων τα εθνικά μας δίκαια - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Μήνυμα Παυλόπουλου από τη Θεσσαλονίκη: Να υπερασπιζόμαστε έναντι πάντων τα εθνικά μας δίκαια – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Μετά τη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος προχώρησε σε δηλώσεις στέλνοντας σαφές μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση.

Όπως τόνισε ο κ. Παυλόπουλος, ο άγιος Δημήτριος πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα με το μαρτύριό του, για το πώς πρέπει ως λαός και ως Έθνος να υπερασπιζόμαστε τα εθνικά μας θέματα και τα εθνικά μας δίκαια.

Αναλυτικά η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας:


“Ο Πολιούχος της Θεσσαλονίκης, ο Άγιος Δημήτριος, με το Μαρτύριό του κατά τη διάρκεια του βάρβαρου διωγμού των Χριστιανών επί Διοκλητιανού και Γαλερίου, έχει καταστεί διαχρονικό υπόδειγμα Πίστης και Θάρρους.

  • Πριν απ’ όλα υπόδειγμα Πίστης, διότι υπέστη το μαρτύριό του αρνούμενος ν’ αποκηρύξει την πολλαπλώς έμπρακτη προσήλωσή του στην Χριστιανική Θρησκεία. Με τον τρόπο αυτόν όμως ανέδειξε, όπως άλλωστε του ταιριάζει, τον Χριστιανισμό όχι ως φανατική θρησκευτική προσήλωση, αλλά ως παράδειγμα έκφρασης της Θρησκευτικής Ελευθερίας.

  • Ο Άγιος Δημήτριος, όμως, και με το μαρτύριό του αλλά και με την ενθάρρυνση προς τον Νέστορα όταν κατανίκησε τον Λυαίο, ανέδειξε την υπεροχή του αγνού Θάρρους απέναντι σε κάθε μορφής κατεστημένη δύναμη και εξουσία. Και κατά τούτο αποτελεί για εμάς, τους Έλληνες, παράδειγμα για το πώς πρέπει, ως λαός και ως Έθνος, να υπερασπιζόμαστε, έναντι πάντων, τα εθνικά μας θέματα και τα εθνικά μας δίκαια, πέρα και έξω από το ποια είναι η ισχύς εκείνων που τα απειλούν, με στήριγμα το αδάμαστο Φρόνημα, το οποίο μας εμπνέει η Ιστορία μας και η Κληρονομιά των Προγόνων μας.

Χρόνια Πολλά”.

Το βίντεο από το thestival.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.