Quantcast
Σι Τζινπίνγκ: Ελπίζω ότι οι χώρες μας θα εμβαθύνουν τη συνεργασία τους και ότι οι πολιτισμοί μας θα λάμπουν στη νέα εποχή - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Σι Τζινπίνγκ: Ελπίζω ότι οι χώρες μας θα εμβαθύνουν τη συνεργασία τους και ότι οι πολιτισμοί μας θα λάμπουν στη νέα εποχή – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

“Και η Κίνα και η Ελλάδα έχουν κληροδοτήσει μεγάλους πολιτισμούς και οι λαοί μας αγωνίσθηκαν σκληρά για να οικοδομήσουν μια σύγχρονη χώρα” τόνισε ο Σι Τζινπίνγκ στις δηλώσεις του στο Προεδρικό Μέγαρο.

Όπως είπε ο Κινέζος Πρόεδρος “είναι μεγάλη μου χαρά που επισκέπτομαι την Αθήνα μετά από πρόσκλησή σας. Επιθυμώ να ευχαριστήσω και εσάς και την χώρα σας για την πολύ θερμή και ευγενική φιλοξενία που προσφέρετε σε μένα προσωπικά και την αντιπροσωπεία μου. Οι χώρες μας είναι κληρονόμοι δύο μεγάλων πολιτισμών και γι’ αυτό τον λόγο συναντώνται. Πριν από 2.500 χρόνια οι αρχαίοι Έλληνες σημείωσαν σημαντική πρόοδο στον τομέα της λογοτεχνίας, της τέχνης, της φιλοσοφίας και των επιστημών. Και, πραγματικά, η συμμετοχή σας είναι τεράστια στην ανάπτυξη του ανθρώπινου πολιτισμού. Κατά την περίοδο του Χρυσού Αιώνα του ελληνικού πολιτισμού η Κίνα ζούσε την ακμή του πολιτισμού της. Έχω μεγάλες προσδοκίες και για το μέλλον. Και η Κίνα και η Ελλάδα έχουν κληροδοτήσει μεγάλους πολιτισμούς και οι λαοί μας αγωνίσθηκαν σκληρά για να οικοδομήσουν μια σύγχρονη χώρα”.

Ο Σι Τζινπίνγκ πρόσθεσε ότι “έφτασα στην Ελλάδα χτες το βράδυ και ήδη διαισθάνθηκα την ατμόσφαιρα, ένοιωθα τον ελληνικό πολιτισμό. Και το λέγω αυτό ως προερχόμενος από τον πανάρχαιο κινεζικό πολιτισμό. Ξέρω ότι οι λαοί μας είναι πολύ υπερήφανοι για την πολιτιστική τους κληρονομιά και ξέρω επίσης ότι οι αρχαίοι πολιτισμοί μπορούν ακόμα σήμερα να μας διδάσκουν. Οι ανταλλαγές επιτρέπουν στους πολιτισμούς να μάθουν ο ένας από τον άλλον και να «θρέψουν» την πρόοδο των κοινωνιών. Γι’ αυτό δεν μιλάμε μόνο για συνεργασία δύο χωρών, αλλά δύο μεγάλων πολιτισμών. Ο Ηράκλειτος είπε κάποτε ότι «τα πάντα ρει». Ο κόσμος γνωρίζει μια αλλαγή την εποχή αυτή, που δεν είχε γνωρίσει για αιώνες. Ελπίζω ότι οι χώρες μας θα εμβαθύνουν την συνεργασία τους και θα στηριχθούν στους αρχαίους πολιτισμούς τους για να προωθήσουν τις διαπολιτιστικές συναλλαγές με ανοιχτό μυαλό και ότι οι δύο πανάρχαιοι πολιτισμοί μας θα λάμπουν στη νέα εποχή”.

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ1:


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.