Quantcast
Έκλεισαν οι πόρτες του Πολυτεχνείου - Στις 16:00 η πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία - Επί ποδός 5.000 αστυνομικοί - enikonomia.gr
share

Έκλεισαν οι πόρτες του Πολυτεχνείου – Στις 16:00 η πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία – Επί ποδός 5.000 αστυνομικοί

δημοσιεύτηκε:

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την 46η επέτειο του Πολυτεχνείου. Οι πόρτες του Πολυτεχνείου έκλεισαν λίγο μετά τις 13:00 και εκκενώθηκε ο χώρος από τους επισκέπτες.

Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση τιμής και μνήμης της Επιτροπής Εορτασμού, κεκλεισμένων των θυρών.


Ήδη οι δρόμοι στην Αθήνα έχουν αρχίσει να κλείνουν σταδιακά ενώ το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. έχει τεθεί σε εφαρμογή.

Η πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 16.00.

Κλειστοί θα παραμείνουν τρεις σταθμοί του Μετρό στο κέντρο της Αθήνας, μετά από εντολή της ΕΛ.ΑΣ. για την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών στην επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.


Οι σταθμοί του Μετρό που θα κλείνουν διαδοχικά είναι: «Μέγαρο Μουσικής» στις 15:00, «Ευαγγελισμός» και «Σύνταγμα» στις 16:30. Τα δρομολόγια, ωστόσο, του Μετρό θα διεξάγονται κανονικά και οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς στάση από τους παραπάνω σταθμούς.

Ακόμη, σύμφωνα με απόφαση της «Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε.», θα πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις στα δρομολόγια και τις στάσεις των λεωφορείων και των τρόλεϊ.


Η αστυνομία έχει προχωρήσει στη λήψη αυστηρών μέτρων ασφαλείας, στα οποία συμμετέχουν 5.000 αστυνομικοί, drones και ελικόπτερο. Στο επίκεντρο είναι και φέτος τα Εξάρχεια, ενώ παράλληλα υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έξω από κυβερνητικά κτίρια, πρεσβείες, πανεπιστημιακά ιδρύματα και ειδικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ), όπου σημειώθηκαν επεισόδια τις προηγούμενες ημέρες.

Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.