Quantcast
Ολοκληρώθηκε η πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου - enikonomia.gr
share

Ολοκληρώθηκε η πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου

δημοσιεύτηκε:

Ολοκληρώθηκε το –μαζικό– συλλαλητήριο που ξεκίνησε από την πλατεία Κλαυθμώνος και τα Χαυτεία, στο πλαίσιο της συμπλήρωσης των 46 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Φοιτητικοί σύλλογοι, φορείς, κόμματα κι οργανώσεις της Αριστεράς, ανάμεσά τους ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΜέΡΑ25, σωματεία και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου, φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στο φασισμό και στο ναζισμό κατευθύνθηκαν μέχρι την αμερικανική πρεσβεία όπου και διαλύθηκαν. Του συλλαλητηρίου προπορευόταν ο σύνδεσμος φυλακισθέντων εξορισθέντων αντιστασιακών 1967-1974

Επικεφαλής στο μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο πρόεδρος του κόμματος και πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας έχοντας δίπλα του τον πρώην πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, τον γραμματέα του κόμματος, Πάνο Σκουρλέτη, την πρώην περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου, και άλλα στελέχη του κόμματος. Ο κ. Τσίπρας κατά τη διάρκεια της πορείας βρέθηκε στο μπλοκ της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ και έπειτα αποχώρησε. Ωστόσο, φτάνοντας το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ στην αμερικάνικη πρεσβεία αποδοκιμάστηκε από διαδηλωτές που είχαν παραμείνει έξω από την πρεσβεία ενώ κάποιοι άλλοι πέταξαν μπουκάλια νερό εναντίον τους. Η ένταση εκτονώθηκε γρήγορα χωρίς να λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις.

Στην πρώτη γραμμή του μπλοκ του ΜέΡΑ25 ήταν ο γραμματέας του, Γιάνης Βαρουφάκης.

Ξεχωριστή πορεία πραγματοποίησε το «μπλοκ» της ΠΑΣΠ με την αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου, μπροστά από την πρεσβεία των ΗΠΑ.

Παράλληλα μαζικό συλλαλητήριο πραγματοποίησε το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ.

Αυτή την ώρα η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας αποκαθίσταται σταδιακά.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.