Quantcast
Ένταση και επεισόδια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα μετά τις πορείες για το Πολυτεχνείο: Μολότοφ, φωτιές και χημικά - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Ένταση και επεισόδια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα μετά τις πορείες για το Πολυτεχνείο: Μολότοφ, φωτιές και χημικά – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Ένταση στα Εξάρχεια και επεισόδια σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα μετά το τέλος της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Στην περιοχή των Εξαρχείων ήταν συγκεντρωμένα περίπου 200 άτομα ενώ ομάδες κουκουλοφόρων πετούσαν πέτρες, μολότοφ και διάφορα άλλα αντικείμενα εναντίον διμοιριών των ΜΑΤ, σύμφωνα με το ΑΠΕ- ΜΠΕ, ενώ μέχρι στιγμής έχουν γίνει περισσότερες από 15 προσαγωγές.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χημικών στην προσπάθεια να απωθήσουν τους συγκεντρωμένους.

Σημειώνεται ακόμη ότι πετάει συνεχώς πάνω από την περιοχή ελικόπτερο της ελληνικής αστυνομίας.

Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα


Λίγο πριν από την ολοκλήρωση και της δεύτερης πορείας για την 46η επέτειο από την εξέγερση των φοιτητών στο Πολυτεχνείο, άγνωστοι έριξαν μολότοφ στην οδό Αρριανού, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Από τη φωτιά που προκλήθηκε, σημειώθηκαν ζημιές σε σταθμευμένα ΙΧ.

Η αστυνομία προχώρησε σε περιορισμένη χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης, ενώ κάτοικοι της περιοχής, με λάστιχα προσπαθούσαν να σβήσουν τη φωτιά.

“Έχουμε γίνει Εξάρχεια; Τι να κάνουμε; Να σηκωθούμε να φύγουμε;” αναρωτήθηκε κάτοικος της περιοχής η οποία είδε το όχημά της να φλέγεται από τις μολότοφ.

Δείτε τα βίντεο:

Ενταση σημειώθηκε στην Πάτρα μετά την πορεία για το Πολυτεχνείο όπου αντιεξουσιαστές έριξαν μολότοφ στην συμβολή των οδών Κορίνθου κι Ερμού και έβαλαν φωτιά σε αρκετούς κάδους απορριμμάτων.

Οι άνδρες των ΜΑΤ καταδίωξαν τους αντιεξουσιαστές και έγινε χρήση δακρυγόνων. Αυτή την ώρα, μια ομάδα 50 νεαρών κινείται πέριξ της πλατείας Πυροσβεστείου και βάζουν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων. Κάτοικοι με λάστιχα προσπαθούν να σβήσουν τις φωτιές.

Πηγές πληροφοριών, φωτό και βίντεο: thestival.gr και thebest.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.