Quantcast
Ζαχαράκη στον Realfm 97,8: Το κλίμα του φόβου και της ανελευθερίας δεν είναι κάτι που αξίζει στο ελληνικό Πανεπιστήμιο - enikonomia.gr
share

Ζαχαράκη στον Realfm 97,8: Το κλίμα του φόβου και της ανελευθερίας δεν είναι κάτι που αξίζει στο ελληνικό Πανεπιστήμιο

δημοσιεύτηκε:

“Χάνεται πολύτιμη ενέργεια και χρόνος γιατί κάποιοι θεωρούσαν τα Πανεπιστήμια χώρο ζωτικό όχι για την ανταλλαγή της γνώσης, της εκπαίδευσης και της έρευνας αλλά για μια επαναστατική γυμναστική. Και τι έκανε η ΝΔ, συγκεκριμένα το υπουργείο Παιδείας με την αποκατάσταση της πραγματικής έννοιας του ασύλου, ουσιαστικά με τη διάταξη εκείνη, δώσαμε την αποκατάσταση του ασύλου” δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη στον Realfm 97,8.

Μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου και στον Αντώνη Δελλατόλα ανέφερε ότι “το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει καταρτίσει ένα στρατηγικό σχέδιο. Θα επαναφέρει τα πράγματα σε ομαλότητα,ο ίδιος ο υπουργός το έχει ξεκαθαρίσει, δεν μπορεί να υπάρχεια ανομία στα Πανεπιστήμια και βέβαια δεν επιθυμεί και ο ίδιος αστυνομοκρατούμενα Πανεπιστήμια, όπως κανείς από εμάς. Αλλά σίγουρα πρέπει να περάσουμε στην επόμενη ημέρα. Την ημέρα που θα μιλάμε μόνο για αυτά που γίνονται μέσα στα Πανεπιστήμια, με τις αντίθετες απόψεις που μπορεί κάποιος να έχει ως προς το πώς εξελίσσεται η γνώση και η επιστήμη, αλλά μόνο για αυτό”.

“Αντιλαμβάνεστε σε τι περιβάλλον μπορεί να λειτουργούσαν και οι ίδιοι οι Πανεπιστημιακοί; Να σας θυμίσω τι είχε γίνει με τον προπηλακισμό του πανεπιστημιακού μέσα στο Πανεπιστήμιο λίγα χρόνια πριν; Άρα αυτό το κλίμα του φόβου και της ανελευθερίας δεν είναι κάτι που αξίζει στο ελληνικό Πανεπιστήμιο. Και ναι οι πρυτανικές αρχές προφανώς έχουν την ευθύνη για τον χώρο, από την άλλη και η Πολιτεία έδειξε την πρόθεσή της με τη συγκεκριμένη διάταξη για το πώς θα ήθελε να είναι” πρόσθεσε.


Ακούστε το ηχητικό:

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.