Quantcast
WSJ: Συμφωνία μέσα στην εβδομάδα για να μην πέσει η Ελλάδα στο γκρεμό - enikonomia.gr
share

WSJ: Συμφωνία μέσα στην εβδομάδα για να μην πέσει η Ελλάδα στο γκρεμό

δημοσιεύτηκε:

Η τύχη της Ελλάδας παραμένει μετέωρη αναφέρει σε δημοσίευμα της η Wall Street Journal, υπογραμμίζοντας ότι «μία συμφωνία εντός της τρέχουσας εβδομάδας, θα συνάγεται την απελευθέρωση των απαιτούμενων χρημάτων»  ώστε η Ελλάδα που  θα έχει φθάσει στο χείλος του γκρεμού, δεν θα πέσει μέσα.

«Είναι πασιφανές πως η Ελλάδα ξεμένει από χρήματα, καθώς εάν δεν υπάρξει συμφωνία με τους πιστωτές, δεν θα καταβάλλει τις δόσεις του Ιουνίου προς την ΕΚΤ και το ΔΝΤ» επισημαίνει ευθύς εξ αρχής η αμερικανική εφημερίδα.

Ουσιαστικά, τονίζεται, η Ελλάδα δανείστηκε από το ΔΝΤ για να πληρώσει το ΔΝΤ.

Την ίδια στιγμή, οι ελληνικές τράπεζες ξεμένουν από ρευστό, καθώς ήδη έχουν χρησιμοποιηθεί τα 74 δισ. από τα συνολικά 80 δισ. ευρώ του ELA.

Άλλωστε, σύμφωνα με τη Wall Street Journal, οι εβδομαδιαίες εκροές καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες ανέρχονται στα 1,5 με 2 δισ. ευρώ.

Από την πλευρά των δανειστών, αξιώνεται η – λίγο πολύ – συνέχιση του προηγούμενου προγράμματος.

«Αυτό υποδηλώνει αδιέξοδο, σωστά;» ερωτά η Wall Street Journal, δίνοντας ωστόσο, αρνητική απάντηση.

«Η ελληνική κυβέρνηση γνωρίζει πως ο χρόνος και τα χρήματα εξαντλούνται, γεγονός που συνεπάγεται τη χρεοκοπία της Ελλάδας» σημειώνει το δημοσίευμα.

Επομένως, η Ελλάδα θα πρέπει να αρχίσει να συμπεριφέρεται πιο σοβαρά και να επιδείξει μία «χαλαρότητα» στις κόκκινες γραμμές, από τη στιγμή μάλιστα, όπου οι δανειστές έχουν δεσμευτεί, σε ορισμένα ζητήματα, για ευελιξία.
 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.