Quantcast
ΣΥΡΙΖΑ για Προϋπολογισμό: Ιδεοληπτικά νεοφιλελεύθερη η ΝΔ - Δίνει πολλά στους λίγους και λίγα στους πολλούς - enikonomia.gr
share

ΣΥΡΙΖΑ για Προϋπολογισμό: Ιδεοληπτικά νεοφιλελεύθερη η ΝΔ – Δίνει πολλά στους λίγους και λίγα στους πολλούς

δημοσιεύτηκε:

«Ο Προϋπολογισμός που κατέθεσε στη Βουλή η κυβέρνηση επιβεβαιώνει την κριτική που έχουμε ασκήσει μέχρι σήμερα στη δημοσιονομική και γενικότερα οικονομική πολιτική της», αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σημειώνει: «Ιδεοληπτικά νεοφιλελεύθερη η ΝΔ δίνει πολλά στους λίγους και λίγα στους πολλούς».

Αναλυτικά όσα αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Ο Προϋπολογισμός που κατέθεσε στη Βουλή η κυβέρνηση επιβεβαιώνει την κριτική που έχουμε ασκήσει μέχρι σήμερα στη δημοσιονομική και γενικότερα οικονομική πολιτική της.

Πρόκειται για έναν προϋπολογισμό ο οποίος:

— Προβλέπει πλουσιοπάροχες φοροελαφρύνσεις για τους ισχυρούς και τους πλούσιους. Δεν είναι όμως καθόλου γενναιόδωρος με τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.

– Δεν συγκλονίζει τη μεσαία τάξη. Απεναντίας, διαψεύδει τις ελπίδες για σημαντική βελτίωση της εισοδηματική της κατάστασης που προεκλογικά είχε καλλιεργήσει η ΝΔ

– Οι εισοδηματικές ανισότητες όχι μόνο δεν αντιμετωπίζονται, αλλά αντίθετα θα ενισχυθούν. Ανατρέπεται δηλαδή η κυβερνητική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ που με πολύ προσπάθεια είχε καταφέρει να αρχίσει να αμβλύνει τις ανισότητες αυτές.

– Τα οφέλη της εξόδου της χώρας από τα μνημόνια και της διαρκούς ανάπτυξης επί δέκα συνεχόμενα τρίμηνα που πέτυχε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν κατανέμονται δίκαια αλλά, επιπλέον, κατανέμονται με εκείνον ακριβώς τον τρόπο που μας οδήγησε στην κρίση και τη χρεοκοπία.

Εν ολίγοις, καμία έκπληξη από τη Νέα Δημοκρατία. Πιστή στη νεοφιλελεύθερη ιδεοληψία της δίνει πολλά στους λίγους και λίγα στους πολλούς».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.