Quantcast
Τζαβάρας στον Realfm 97,8: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ένα πολιτειακό όργανο που θα πρέπει να το κρατάμε μακριά από κομματικές αντιδικίες - enikonomia.gr
share

Τζαβάρας στον Realfm 97,8: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ένα πολιτειακό όργανο που θα πρέπει να το κρατάμε μακριά από κομματικές αντιδικίες

δημοσιεύτηκε:

“Νομίζω ότι ολοκληρώθηκε με επιτυχία αυτή η Αναθεώρηση, παρόλο που ακούστηκαν από πολλές πλευρές και ποικίλες φωνές ότι πρόκειται για μία καχεκτική αναθεώρηση. Εντούτοις, η γνώμη μου είναι ότι πρόκειται για μία αναθεώρηση που μπορεί να ξεκίνησε με καλύτερες προσδοκίες αλλά τελικά κατέληξε σε εννιά πολύ βασικές τομές στο Σύνταγμα”, είπε ο Κωνσταντίνος Τζαβάρας, βουλευτής και εισηγητής της ΝΔ για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Γιώργο Χουδαλάκη και Νίκο Ρογκάκο.

“Κατά κάποιο τρόπο παραπονιέται ο ΣΥΡΙΖΑ ότι εμείς βάλαμε στο Σύνταγμα μία διάταξη με βάση την οποία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πλέον θα εκλέγεται σε τελική φάση με απόλυτη ή και με σχετική πλειοψηφία. Όπως έλεγε χθες ο κ. Τσίπρας θα είναι ένας πρόεδρος ΔΕΚΟ, μία τέτοια τοποθέτηση είναι πραγματικά βαρυσήμαντη όταν τη λέει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά δυστυχώς είναι ασήμαντη όταν κάτσει κάποιος να δει τι ισχύει”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Τζαβάρας και πρόσθεσε:

“Όταν λέμε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ένα κρατικό, ένα πολιτειακό όργανο που εξασφαλίζει και διασφαλίζει την ενότητα του έθνους και του λαού, αυτό το όργανο θα πρέπει να το κρατάμε μακριά από τις κομματικές αντιδικίες. Εμείς από την πρώτη στιγμή είπαμε ότι πρέπει να βρούμε έναν τρόπο ώστε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να μην ‘καταντά’ στο τέλος να πηγαίνει να εκλέγεται από τον λαό”.

“Το άρθρο 86, όχι απλώς αναθεωρήθηκε αλλά απαλλάχθηκε η χώρα και η Δημοκρατία από αυτή τη διάταξη που σε σύντομο χρόνο έδινε τη δυνατότητα στη Βουλή να διώκει υπουργούς, υφυπουργός και τον Πρωθυπουργό. Αυτή η διάταξη τώρα δεν υπάρχει… Άρα, ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτα πρέπει να πανηγυρίζει, όπως όλοι πανηγυρίζουμε για αυτό που προστατεύεται η τιμή του πολιτικού κόσμου, και μετά να πάμε σε αυτές τις παρακινδυνευμένες λύσεις περί της λεγόμενης ερμηνευτικής δήλωσης που ήθελε να κάνει ώστε να δικάζονται αναδρομικά άνθρωποι μόνο και μόνο για να υπάρχει επικοινωνιακή διάσταση του ζητήματος ότι ‘εμείς διώκουμε το μαύρο χρήμα’, μαύρο χρήμα θα υπάρχει πάντα αλλά αυτό που δεν πρέπει να υπάρχει στη Δημοκρατία είναι επίορκοι υπουργοί, Πρωθυπουργοί και υφυπουργοί και αυτό λύθηκε”, πρόσθεσε μεταξύ άλλων ο κ.Τζαβάρας.

Ακούστε το ηχητικό:


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.