Quantcast
Η δυσαρέσκεια στον ΣΥΡΙΖΑ και η απάντηση Πολάκη με το τραγούδι "Στου Παπά - Λάμπρου την αυλή" - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Η δυσαρέσκεια στον ΣΥΡΙΖΑ και η απάντηση Πολάκη με το τραγούδι “Στου Παπά – Λάμπρου την αυλή” – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Ο Παύλος Πολάκης απάντησε μέσω Facebook στην κριτική που δέχεται ακόμη και από τον ΣΥΡΙΖΑ, για την ανάρτηση του στα social media για την Ειρήνη Αγαπηδάκη, που έχει αναλάβει πλέον χρέη εθνικής συντονίστριας για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα.

Ο βουλευτής και πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε χρησιμοποιώντας το τραγούδι “Στου Παπά Λάμπρου την αυλή” από την Δόμνα Σαμίου.

“Πως μου ‘ρθε αυτό το τραγούδι στο μυαλό, δεν μπορώ να καταλάβω….”Στου Παπά-ΛΑΜΠΡΟΥ την αυλή”. Ίσως γι’ αυτό εκπέμπει “αδιαπραγμάτευτες αρχές και αξίες “μιας βουκολικής ζωής που τα βασικά ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ειναι η καθάρια φύση, η λεβεντιά και η ελευθερία… κι όποιος καταλάβει κατάλαβε…” έγραψε.


Ο Παύλος Πολάκης αναφέρεται στην ανάρτηση που είχε κάνει ο Πάνος Λάμπρου, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία “άδειασε” τον Παύλο Πολάκη.

«Και μου φαίνεται πράγματι αδιανόητο να “ψυχιατρικοποιούν” κάποιοι (δυστυχώς και από την αριστερά) την πολιτική αντιπαράθεση ή να απαντάς με αυτόν τον κακοποιητικό τρόπο σε άλλες κακοποιητικές δηλώσεις του πολιτικού σου αντιπάλου.. Λες και δεν υπάρχουν άλλα επιχειρήματα, πολιτικά και ιδεολογικά. Λες και αν βρίσεις, αν ειρωνευτείς, αν χρησιμοποιήσεις απαξιωτικούς ή ιατρικούς όρους θα πείσεις, θα γίνεις αρεστός, μάγκας», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Λάμπρου στην ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook.

Ο τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ “αδειάζει” τον Πολάκη – “Μη αποδεκτές οι δηλώσεις του” για την Αγαπηδάκη

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες ο Τομέας Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει τις δηλώσεις του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας ως “μη αποδεκτές” και επισημαίνει πως η απάντηση του κ. Πολάκη έγινε “με τρόπο που ασφαλώς δεν συνάδει με τις θέσεις, τις αρχές και τις αξίες της δικής μας αριστεράς”.


Αναλυτικά η ανακοίνωση του Τομέα Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ:

“Μη αποδεκτές οι δηλώσεις Πολάκη

Η αριστερά έχει το δικό της τρόπο, τις δικές της λέξεις, με βάση το αξιακό της φορτίο, να απαντά σε χυδαιότητες ή σε ακροδεξιές κορώνες. Δεν έχουμε κανέναν λόγο να «δανειζόμαστε» από τον πολιτικό και ιδεολογικό μας αντίπαλο, λέξεις, φράσεις, σκέψεις, που διαιωνίζουν τα στερεότυπα και προσβάλουν βαθύτατα όχι μόνο τους ανθρώπους με ψυχικά προβλήματα, αλλά και όλους και όλες εμάς που παλεύουμε για την κατάργησή τους. Υπό αυτή την έννοια θεωρούμε μη αποδεκτές τις δηλώσεις του Π. Πολάκη, ο οποίος απάντησε, πράγματι σε χυδαιότητες, με τρόπο που ασφαλώς δεν συνάδει με τις θέσεις, τις αρχές και τις αξίες της δικής μας αριστεράς. Άλλωστε, η ζωή, η αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα των αναπήρων, θεωρούνται από το κόμμα και τη Νεολαία μας αδιαπραγμάτευτα”.

Χαρίτσης: Απαιτείται από όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σοβαρότητα όταν τοποθετούμαστε δημόσια

Παράλληλα, χθες ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στους Νίκο Χατζηνικολάου και Αντώνη Δελλατόλα σχολίασε σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Πολάκη και το δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών πως: “Διάβασα με προσοχή και την εφημερίδα και τις δηλώσεις. Όλοι μας όταν τοποθετούμαστε δημόσια ειδικά σε τέτοια ζητήματα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και στις εκφράσεις που χρησιμοποιούμε, και κυρίως για να μην χάνουμε και το δίκιο μας μερικές φορές. Νομίζω απαιτείται από όλους μας μεγάλη σοβαρότητα, αυτό αφορά προφανώς και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, από εκεί και πέρα βεβαίως νομίζω ότι δεν πρέπει να χάνουμε την ουσία. Η κ. Αγαπηδάκη έκανε μια καριέρα στα social media τα προηγούμενα χρόνια με υβρεολόγια εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και στελεχών του. Νομίζω είναι ένα ζήτημα στο οποίο και η στάση του Πρωθυπουργού να την επιβραβεύσει αναθέτοντας της έναν τόσο ευαίσθητο τομέα προκαλεί πολλά ερωτηματικά”.

Ακούστε το ηχητικό:


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.