Quantcast
Κουτσούμπας: H κυβέρνηση πρέπει να πάρει πίσω κάθε σκέψη για αύξηση των εισφορών των αγροτών - enikonomia.gr
share

Κουτσούμπας: H κυβέρνηση πρέπει να πάρει πίσω κάθε σκέψη για αύξηση των εισφορών των αγροτών

δημοσιεύτηκε:

Για τα προβλήματα των αγροτών αλλά και τις πολιτικές που εφαρμόζονται στην αγροτική παραγωγή μίλησε ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπαςκατά την παρέμβασή του σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα την Κυριακή.

Αναφερόμενος στις τιμές των αγροτικών προϊόντων, ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι «οι βιομήχανοι και οι μεγαλέμποροι, που κυριαρχούν στην αγορά, διαμορφώνουν όπως θέλουν τις τιμές στα αγροτικά προϊόντα με κριτήριο το κέρδος τους», προσθέτοντας πως υπάρχουν «μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού μονοπώλια που ελέγχουν τα αγροτικά μέσα και εφόδια, μηχανήματα, σπόρους, φάρμακα και λιπάσματα και διαμορφώνουν και το κόστος παραγωγής στα ύψη».

Με αφορμή το αγροτικό πετρέλαιο, ο κ. Κουτσούμπας επέκρινε την κυβέρνηση της Ν.Δ, αλλά και την προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «στη ληστεία του μόχθου οι κυβερνήσεις, όπως η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ τώρα και αυτή της ΝΔ, δεν δίνει ούτε ένα ευρώ για έκπτωση φόρου στο αγροτικό πετρέλαιο, τη στιγμή που εφοπλιστές, άλλοι καπιταλιστές, έχουν απαλλαγή και στον συγκεκριμένο φόρο στα καύσιμα που χρησιμοποιούν».

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Κουτσούμπας στο ζήτημα των ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών υποστηρίζοντας ότι «η κυβέρνηση πρέπει να πάρει πίσω κάθε σκέψη για αύξησή τους» ενώ κάλεσε των αγροτικό κόσμο «να δυναμώσει τον αγώνα για ασφάλιση που να ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες και στις δυνατότητες».

«Να καταργηθούν οι εισφορές για την υγεία, την πρόνοια, να διασφαλιστεί ο Δημόσιος χαρακτήρας της με δωρεάν κρατικές παροχές. Να αυξηθεί, να διπλασιαστεί άμεσα η εξευτελιστική σύνταξη των 330 ευρώ που παίρνουν σήμερα οι συνταξιούχοι αγρότες, που αναγκάζονται να παραμένουν στο χωράφι και στα 70 και στα 75 χρόνια γιατί δεν μπορούν να ζήσουν αλλιώς» είπε χαρακτηριστά ο γ.γραμματέας του ΚΚΕ.

Σχετικά με το ζήτημα των ενισχύσεων των αγροτών είπε ότι οι αγρότες «δεν πρέπει να ξεγελαστούν από τα παζάρια των κυβερνήσεων στην ΕΕ για το ύψος ή την κατανομή των άμεσων ενισχύσεων» και τόνισε ότι « καμιά εκδοχή της ΚΑΠ, καμιά κόκκινη γραμμή, καμιά μάχη τους στην «λυκοσυμμαχία» δεν έχει στόχο να ικανοποιήσει τις σύγχρονες ανάγκες όσων μοχθούν και παράγουν».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.