Quantcast
Έπιασαν δουλειά οι δικηγόροι - Ετοιμάζονται προσφυγές για την ψήφο των αποδήμων - enikonomia.gr
share

Έπιασαν δουλειά οι δικηγόροι – Ετοιμάζονται προσφυγές για την ψήφο των αποδήμων

δημοσιεύτηκε:

Προσφυγές κατά του νομοσχεδίου που έρχεται για την ψήφων των αποδήμων ετοιμάζονται σε τουλάχιστον τρία δικηγορικά γραφεία, εντός και εκτός Αθηνών. Σύμφωνα με τη στήλη «Μικροπολιτικός» της εφημερίδας «Τα Νέα», πελάτες δεν είναι οργανώσεις αλλά μεμονωμένοι κάτοχοι ελληνικής ιθαγένειας που ζουν στο εξωτερικό. Επίσης, ένα γραφείο βρίσκεται σε διαδικασία πυρετωδών αναζητήσεων και προσπάθειας αξιοποίησης επαφών σε διάφορες ομογενειακές οργανώσεις, ώστε οι προσφυγές να είναι ομαδικές, αλλά και να συνοδεύονται από μια σχετική πίεση και δημοσιότητα.

Ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί σε ποια βάση θα κινηθούν οι προσφυγές , ωστόσο όπως αναφέρει η στήλη, θεωρείται βέβαιο ότι οι προσφεύγοντες και οι δικηγόροι τους είναι διατεθειμένοι να φτάσουν μέχρι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Αρκετοί ομογενείς είναι θυμωμένοι, ωστόσο έχει γίνει αρκετή δουλειά από όσους συνομιλούν με τις οργανώσεις για τον περιορισμό των δημοσίων αντιδράσεων. Έγινε ένα “μασάζ” που περιελάμβανε και τη σημείωση ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αποτελεί για ένα θετικό βήμα από το μηδέν και ότι μπορεί μελλοντικά, να βελτιωθεί. Δικηγόρος που έχει κάνει επαφές με παράγοντα ομογενειακής οργάνωσης ανέφερε στον “Μικροπολιτικό” ότι το αντεπιχείρημα είναι “πατριωτικό”, να μην προσφύγουν δηλαδή κατά της ελληνικής Πολιτείας για να μην βάλουν την πατρίδα σε έξοδα.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.