Quantcast
Αχτσιόγλου: Η ΝΔ ωθεί στο εξωτερικό ή την ανεργία 4.000 νέους επιστήμονες - enikonomia.gr
share

Αχτσιόγλου: Η ΝΔ ωθεί στο εξωτερικό ή την ανεργία 4.000 νέους επιστήμονες

δημοσιεύτηκε:

Για άρνηση του κ. Βρούτση να συνεχίσει το πρόγραμμα απασχόλησης 4.000 νέων επιστημόνων με μεταπτυχιακά και διδακτορικά κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου,σημειώνοντας ότι η ΝΔ που “έκανε προεκλογική του σημαία το braindrain και σήμερα κάνει επικοινωνιακές φιέστες για το θέμα, ωθεί στο εξωτερικό ή την ανεργία νέους επιστήμονες”.

Η δήλωση της κ. Αχτσιόγλου

“Πριν από έναν χρόνο, χάρη σε πρόγραμμα που σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε με τον Νάσο Ηλιόπουλο, περίπου 4.000 νέοι επιστήμονες με μεταπτυχιακά και διδακτορικά προσλήφθηκαν σε διάφορους φορείς του δημοσίου (κέντρο αιμοδοσίας, ενιαίο ταμείο επικουρικής ασφάλισης, ΕΦΚΑ) για να υπηρετήσουν κρίσιμα για την ελληνική κοινωνία έργα, όπως την έκδοση συντάξεων.

Σήμερα οι χιλιάδες αυτοί νέοι με προσόντα κινδυνεύουν να βρεθούν άνεργοι και οι δημόσιες υπηρεσίες περαιτέρω υποστελεχωμένες επειδή η κυβέρνηση της ΝΔ και ο κ. Βρούτσης αρνούνται να συνεχίσουν το πρόγραμμα.

Το κόμμα που έκανε προεκλογική του σημαία το braindrain και σήμερα κάνει επικοινωνιακές φιέστες για το θέμα, ωθεί στο εξωτερικό ή την ανεργία νέους επιστήμονες.

Είναι εμφανές πλέον ποιος δουλεύει για την ουσία και ποιος για τις εντυπώσεις. Ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του”.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.