Quantcast
Πέτσας: Πετύχαμε την καταδίκη των ενεργειών του Ερντογάν - Δεν πρέπει να μας εκπλήσσουν οι σπασμωδικές κινήσεις του - enikonomia.gr
share

Πέτσας: Πετύχαμε την καταδίκη των ενεργειών του Ερντογάν – Δεν πρέπει να μας εκπλήσσουν οι σπασμωδικές κινήσεις του

δημοσιεύτηκε:

Την ψυχραιμία της Ελλάδας έναντι των τουρκικών προκλήσεων υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, σημειώνοντας πως η Αθήνα ήθελε και πέτυχε τελικά την καταδίκη των ενεργειών του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάναπό τους ευρωπαίους ηγέτες.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ, ο κ. Πέτσας ανέφερε πως η συμπεριφορά του Τούρκου προέδρου, ο οποίος προχωρά μόνος του και ορίζει όπως νομίζει ο ίδιος θέματα που καλύπτονται από το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας, τον οδηγεί σε διπλωματική απομόνωση.

Τόνισε, επίσης, ότι «δεν πρέπει να μας εκπλήσσει το γεγονός ότι ο Ερντογάν κάνει σπασμωδικές κινήσεις, καθώς η πίεση που δέχεται στο εσωτερικό της χώρας του, βγαίνει με σπασμωδικές ενέργειες στο εξωτερικό».

Όπως υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «εμείς είμαστε ψύχραιμοι. Ξέρουμε ότι το δίκαιο είναι με το μέρος μας, ξέρουμε ότι έχουμε συμμάχους, ξέρουμε ότι μπορούμε να κάνουμε ότι χρειαστεί για να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

Αναφερόμενος στο επικείμενο ταξίδι του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και στη συνάντηση που θα έχει με τον Ντόναλντ Τραμπ στις 7 Ιανουαρίου, ο κ. Πέτσας έκανε λόγο για σημαντική συζήτηση τόσο με τον Αμερικανό πρόεδρο όσο και με άλλους αξιωματούχους και για μία ευκαιρία για την ελληνική πλευρά, ώστε να προωθήσει θέματα που αφορούν την εξωτερική πολιτική, τις επενδύσεις, αλλά και να μιλήσει στην ομογένεια με αφορμή την ψήφο των αποδήμων.

Πηγή: skai.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.