Quantcast
Πρέσβης Ισραήλ: Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα προχωρήσει η στρατηγικής σημασίας σχέση με την Ελλάδα - enikonomia.gr
share

Πρέσβης Ισραήλ: Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα προχωρήσει η στρατηγικής σημασίας σχέση με την Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

Τις σχέσεις του Ισραήλ με την Ελλάδα, αλλά και τιςτουρκικές προκλήσεις στη Μεσόγειο, σχολιάζει ο πρέσβης του Ισραήλ στην Αθήνα, Γιόσι Αμράνι, ξεκαθαρίζοντας ότι «για το Ισραήλ η σχέση με την Ελλάδα είναι στρατηγικής σημασίας και μακροπρόθεσμη» και ότι «πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα προχωρήσει».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», ο πρέσβης του Ισραήλ τονίζει πως «εκπροσωπώ μια πολύ ειλικρινή θέση για το στρατηγικό όραμα της σχέσης με την Ελλάδα. Στον στρατηγικό, αμυντικό, οικονομικό τομέα».

Ερωτηθείς εάν «το τριμερές σχήμα συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ μπορεί να εξελιχθεί και σε βαθύτερη στρατιωτική συνεργασία ή ακόμα και σε αμυντική συμμαχία», ο Ισραηλινός πρέσβης απαντά, μεταξύ άλλων:«Είμαστε έτοιμοι να ενισχύσουμε τη συνεργασία μεταξύ των τριών χωρών. Έχουμε κάνει πολλά τα τελευταία χρόνια. Πρέπει να διαβουλευτούμε διμερώς και τριμερώς και να δούμε που μας οδηγεί η συνεργασία και με ποιους τρόπους εξυπηρετούνται καλύτερα τα εθνικά μας συμφέροντα».

Κληθείς να σχολιάσει την πιθανότητα σύγκρουσης στη Μεσόγειο λόγω τουρκικής πολιτικής, δηλώνει: «Η ένταση όντως αυξάνεται και γίνεται πιο συχνή. Το ζητούμενο στην πολιτική είναι πάντα η εύρεση μέτρου και ισορροπιών» ενώ τέλος υπογραμμίζει:« Έχουμε πλήρη επίγνωση των επιπλοκών που προκαλούνται από συγκεκριμένες πολιτικές στην εθνική κυριαρχία και ασφάλεια, αλλά και στη δυνατότητά μας να εκμεταλλευτούμε τους φυσικούς πόρους. Το μήνυμά μας είναι καθαρό».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.