Quantcast
ΣΥΡΙΖΑ για Σύνοδο Κορυφής: Το κλίμα θριάμβου της κυβέρνησης απέχει πολύ από την πραγματικότητα - enikonomia.gr
share

ΣΥΡΙΖΑ για Σύνοδο Κορυφής: Το κλίμα θριάμβου της κυβέρνησης απέχει πολύ από την πραγματικότητα

δημοσιεύτηκε:

Κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για «το κλίμα θριάμβου που επιχειρεί να στήσει, αναφορικά με τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής για την Τουρκία», κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ με του ανακοίνωσή του και ρωτά «γιατί ο Πρωθυπουργός δεν έθεσε το ζήτημα των κυρώσεων στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ», ενώ ζητεί- στην επικείμενη επίσκεψή του στις ΗΠΑ- να θέσει το θέμα του EastMed.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση υποστηρίζει ότι το κλίμα θριάμβου «απέχει πολύ από την πραγματικότητα». Προσθέτει ότι «τα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής δεν αποτελούν πεδίο για θριαμβολογίες, ιδίως όταν αυτές δεν πατούν σε πραγματική βάση».

Ακολούθως υποστηρίζει ότι «η πραγματικότητα είναι ότι, παρά το ότι η στήριξη που παρέχουν οι εταίροι μας είναι αναμφισβήτητα θετική, ωστόσο το κομβικό θέμα των κυρώσεων δεν υπάρχει στο κείμενο της απόφασης. Τη στιγμή, μάλιστα, που αυτές είχαν ζητηθεί και από την Ευρωπαϊκή Αριστερά και από τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές. Και κυρίως, το ζήτημα των κυρώσεων δεν τέθηκε ούτε από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Για ποιο λόγο το απέφυγε; Ποια ήταν η στάση που κράτησε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα;». Η ανακοίνωση καταλήγει ότι «αντί πανηγυρισμών, ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να πάρει πρωτοβουλίες. Να θέσει το ζήτημα των κυρώσεων. Να θέσει το θέμα του αγωγού East Med στην επικείμενη επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.