Quantcast
Η συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης στο επίκεντρο της συνάντησης Δένδια-Γκουτέρες - enikonomia.gr
share

Η συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης στο επίκεντρο της συνάντησης Δένδια-Γκουτέρες

δημοσιεύτηκε:

Το ζήτημα της υπογραφής συμφωνίας μεταξύ της Τουρκίας και της Λιβύης έθεσε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, στη συνάντηση που είχε σήμερα με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

Όπως ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ο κ. Δένδιας, είχε την ευκαιρία να εξηγήσει στον κ. Γκουτέρες τις ελληνικές απόψεις, “δηλαδή, το γεγονός ότι κατά την κρίση μας είναι ανύπαρκτα, διότι υπεγράφησαν από μία κυβέρνηση η οποία δεν είχε καμία τέτοια εξουσιοδότηση από τη συμφωνία του Skhirat, η οποία διέπει την ύπαρξη και τη διεθνή εκπροσώπηση της Λιβύης σε αυτή τη συγκυρία”, όπως ανέφερε.

Του εξέθεσε, επίσης, τους κινδύνους “που οι αντίθετες με το Δίκαιο της Θάλασσας τουρκικές απόψεις που επιβλήθηκαν στη Λιβύη δημιουργούν για την περιοχή”.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, άκουσε με προσοχή τον Έλληνα ΥΠΕΞ και του απάντησε πως “θα παραπέμψει το θέμα στις νομικές υπηρεσίες του ΟΗΕ, ώστε να έχει και τη δική τους αντίληψη”.

Σε ό,τι αφορά στο Κυπριακό, ο κ. Δένδιας δήλωσε στον κ. Γκουτέρες “την προθυμία της ελληνικής πλευράς να βοηθήσει με όποιον τρόπο μπορεί αυτή του την προσπάθεια”.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.